Samsung și LG parteneriat istoric pentru furnizarea de ecrane OLED

545
Samsung si LG parteneriat istoric pentru furnizarea de ecrane OLED
Sursa Foto: primeinspiration.com

Este posibil ca LG Electronics să plângă pierderea diviziei sale de smartphone-uri, dar are și un motiv de sărbătoare. Potrivit mai multor informații din Coreea de Sud, Samsung și LG au încheiat un acord istoric pentru furnizarea de panouri OLED. Este vorba despre ecrane OLED pentru televizoare. Deci un ochi plânge și unul râde.

Aceasta va fi prima dată când Samsung și LG colaborează în acest domeniu. Astfel Samsung ar obține afișaje OLED de la LG Display, rivalul local al Samsung Display. Samsung a căutat alte surse pentru a procura afișaje, altele decât propria companie-soră. Samsung a contactat chiar companii din China pentru OLED-uri chinezești pentru smartphone-urile sale Galaxy M.

Samsung cumpără ecrane OLED de la LG pentru prima dată

Conform Universmartphone, sursele sud-coreene susțin că Samsung va cumpăra ecrane OLED pentru televizoare de la LG Display. Ar fi o afacere extraordinară pentru LG, Samsung fiind de 15 ani cel mai mare producător mondial de televizoare. Samsung Display este cel mai important producător de ecrane OLED mobile, dar LG Display și-a pus amprenta pe piața de ecrane OLED TV.

Se spune că șefii Samsung și LG s-au întâlnit recent și au ajuns la un acord cu privire la achiziționarea de panouri OLED. Doar consultările la nivel de lucru mai rămân înainte de finalizarea tranzacției. Cele două companii nu au declarat deocamdată nimic, lucru ce a determinat anumite surse să scrie că afacerea a căzut. Dar la fel s-a întâmplat cu alte ocazii, companiile anunță încheierea unei colaborări doar în ultimul moment.

Samsung Display este lider global pe piața panourilor de afișare, cu tehnologii și produse OLED și LCD. Are șapte unități de producție și cinci filiale de vânzări la nivel mondial. Compania este specializată în afișaje pentru smartphone-uri, IT și utilizare industrială.

Samsung vrea să obțină cel puțin un milion de ecrane OLED mari până în a doua jumătate a acestui an. Se pare că LG Display va furniza pentru Samsung patru milioane de afișaje în 2022. Acest lucru ar însemna o parte semnificativă din capacitatea de producție a companiei LG Display. Filiala LG Electronics are în acest moment o capacitate anuală de producție de opt milioane de bucăți.

Creșterea prețurilor ecranelor LCD ar fi împins Samsung să ia în considerare cumpărarea OLED-urilor de la LG. Această cooperare a devenit necesară și datorită faptului că Samsung Display trece la ecrane QD-OLED pentru viitoarele sale televizoare de ultimă generație. În acest moment randamentul producției de ecrane QD-OLED nu este foarte mare și Samsung vrea să se concentreze pe acest lucru.