Viitoarele televizoare Samsung QD-OLED TV sunt în lucru

664
Televizoarele Samsung QD OLED TV sunt in lucru
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Potrivit mai multor publicații care citează surse sud-coreene, Samsung Display lucrează la prototipurile noilor televizoare Samsung QD-OLED. Acestea combină tehnologia filtrelor cuantice a companiei – utilizată pentru a spori culoarea și contrastul în gama sa QLED – cu tipul de panouri organice LED utilizate de televizoare OLED.

QLED a fost un concurent serios pentru OLED, chiar dacă primul se bazează tehnic pe tehnologia LCD tradițională. Un televizor Samsung DD-OLED hibrid combină cele mai bune soluții din ambele lumi. Va folosi avantajele OLED în timp ce utilizează tehnologia QLED pentru a-și îmbunătăți dezavantajele, în special în ceea ce privește luminozitatea ecranului.

Samsung va investi peste 12 miliarde USD în televizoarele QD-OLED

Potrivit TechRadar, care citează publicația sud-coreeană The Elec, aceste prototipuri de televizoare și monitoare Samsung QD-OLED sunt în lucru. Samsung Display va începe apoi producția în serie la sfârșitul anului 2021 dacă vor fi aprobate prototipurile actuale. În mod surprinzător, Samsung pare să fie principalul producător, dar informația menționează „producători chinezi și pe Sony” (probabil Hisense și / sau TCL) ca alți clienți potențiali.

De luni de zile au fost zvonuri că Samsung are în vedere o trecere la televizoarele QD-OLED. La începutul anului 2021, am aflat că cel mai mare producător de televizoare din lume ar putea trece la OLED – sau cel puțin un alt fel de OLED – imediat după 2022. Se pare că Samsung va investi în jur de 12 miliarde de dolari în următorii ani în tehnologia QD-OLED.

Primii cinci miliardari din lume în 2021 sunt Jeff Bezos: 177 miliarde USD, Elon Musk: 151 miliarde de dolari, Bernard Arnault: 150 miliarde de dolari, Bill Gates: 124 miliarde USD și Mark Zuckerberg: 97 miliarde de dolari.

Samsung va lansa inițial un singur model pentru a testa piața

Samsung vinde predominant televizoare QLED, în 2021 Samsung a lansat, de asemenea, o gamă „Neo QLED”. Aceasta adaugă o lumină de fundal Mini LED pentru un control al luminozității mult îmbunătățit. Samsung lansează, de asemenea, o serie de televizoare Micro LED, care, la fel ca OLED-urile, sunt auto-emisive. Aceste televizoare au dimensiuni mari 76 inch (193,04 centimetri), 88 inch, 99 inch și 110 inch (279,4 centimetri).

Televizoarele Samsung QD-OLED se așteaptă în mod similar să vină în dimensiuni mai mari 65 inch (165,1 centimetri și peste). Sigur acestea vor fi orientate către consumatorii premium care vor tehnologii TV noi și scumpe. Cel mai probabil Samsung va testa piața cu un singur model QD-OLED lansat în 2022 pentru a evalua interesul consumatorilor. Apoi va lansa mai multe modele în 2023 care prezintă tehnologia la un mix de puncte de preț, cu diferite rezoluții, ieșiri audio și diagonale ale ecranului. Samsung a avut o strategie similară atunci când a început să lanseze televizoarele 8K.