Samsung lider și în 2023 pe piața ecranelor AMOLED mici și medii

110
Super AMOLED
Sursă foto: Ocean Proprety

Potrivit ultimelor date publicate de compania de studiu de piață Omdia, Samsung și-a menținut locul unu în 2023 pe piața AMOLED de dimensiuni mici și medii, cu o cotă de 43% din piața totală. Cu toate acestea, o creștere a livrărilor de către producătorii chinezi de AMOLED a făcut ca, pentru prima dată, cota Samsung să scadă sub 50%.

Livrările totale de AMOLED de dimensiuni mici și medii (9,0 inch (22,86 centimetri) și mai mici) au ajuns la 842 de milioane în 2023. Este o creștere de 11% față de anul anterior. Printre altele, cererea mare de smartphone-uri de înaltă performanță a determinat această creștere. Samsung și-a menținut poziția de lider cu 357 de milioane de livrări în 2023. Totuși, cota de piață Samsung s-a redus de la 56% în 2022 la 43% în 2023.

Cu toate acestea, producătorii chinezi de ecrane AMOLED vin puternic din urmă. Companiile din China și-au îmbunătățit tehnologia de producție, livrările lor au crescut, lucru ce a scăzut cota de piață Samsung. Compania BOE a fost pe locul doi. Cota sa de piață a crescut de la 12% în 2022 la 15% în 2023. LG Display a ocupat locul trei cu o cotă de piață 10%. Vânzările LG Display au crescut din 2022 până în 2023, dar această creștere a fost suprimată de către producătorii chinezi. Acest lucru a dus la scăderea cotei sale de la 11% în 2022 la 10% în 2023.

Sursă foto: Omdia

În același timp, companiile Visionox și Tianma, au ocupat locurile patru și cinci. Cotele au crescut de la 6% la 9% și de la 4% până la 8% în 2023. În mod similar, au crescut și cotele de piață ale companiilor Everdisplay și China Star.

AMOLED – active-matrix organic light-emitting diode sau diodă organică emițătoare de lumină cu matrice activă. Din 2008 aceste ecrane sunt folosite în telefoane, ceasuri, media-playere și camere digitale, în laptop-uri și TV.

„Producătorii chinezi de AMOLED, care și-au îmbunătățit capacitatea de producție și calitatea afișajului. Astfel ei au asigurat rapid comenzi brandurilor chineze autohtone de smartphone-uri. În urma acestui lucru, comenzile de ecrane AMOLED ale companiei Samsung nu au mai fost așa de mari din partea companiilor de smartphone-uri din China.” A spus Hiroshi Hayase, director de cercetare de la Omdia, potrivit TheKoreaHerald.

Samsung a condus dezvoltarea și producția în masă a tehnologiilor de ecran AMOLED avansate. De exemplu tehnologia LTPO cu consum redus de energie și ecranele AMOLED pliabile. Cu toate acestea, în 2023, BOE și alți producători chinezi au intrat și ei pe piață și au început producția în masă de ecrane AMOLED care încorporează LTPO și tehnologii pliabile.