Samsung Electronics este în continuare lider pe piața smartphone

1539

Samsung este lider de piață la smartphone-uri, Apple e departe.

În al doilea trimestru al anului 2017, Samsung și-a menținut cu succes poziția de lider în industria de smartphone-uri, cu 22% din cota de piață. Gigantul sud-coreean a reușit să vândă aproape de două ori mai mult decât Apple.

Potrivit Strategy Analytics, vânzările de smartphone-uri la nivel mondial au crescut cu 6% pe an, în al doilea trimestru 2017. Un total de 360 ​​de milioane de smartphone-uri au fost vândute între aprilie și iunie.

În acest context, Samsung are ca lider mondial cu o cotă de 22% din piață. Producătorul sud-coreean a vândut un total de 79,5 milioane de smartphone-uri la nivel mondial în trimestrul precedent. Vânzările sale au crescut cu 2%, comparativ cu al doilea trimestru 2016. La momentul respectiv, firma a vândut 77,6 milioane de dispozitive.

Dominația Samsung este, evident, legată de succesul lui Galaxy S8 și Galaxy S8+, care a depășit vânzările de Galaxy S7 și S7 Edge în majoritatea țărilor. De asemenea, în conformitate cu predicțiile Strategy Analytics, apariția lui Galaxy Note 8 ar putea permite lui Samsung să-și întărească hegemonia pe această piață.

Strategy Analytics este fondată în 1968 și are sediul în Massachusetts, SUA, are birouri în Statele Unite, Europa și Asia. Furnizează date, analize de afaceri și servicii de cercetare strategică în SUA și în lume. Oferă studii de piață, despre telefoane mobile, tablete, dispozitive conectate, și analize competitive ale concurenților pentru telefoane mobile.

Cu toate acestea, nu a fost lansat până în acest moment nici un nou telefon pilot pentru a vedea dacă succesul se datorează acestei lansări. Pentru a recapitula, Samsung Galaxy Note 8 va fi prezentat oficial pe 23 august, ca mai apoi să fie lansat la IFA 2017 de la Berlin.

Smartphone-ul arată promițător, dar este puțin probabil ca fanii Samsung să-și reînnoiască telefoanele după această lansare. Vom vedea cum va evolua la vânzare acest telefon.

Locul al doilea în piață este ocupat de Apple, cu 41 de milioane de smartphone-uri vândute în al doilea trimestru. Vânzările sale au crescut cu 1% pe an, ceea ce reprezintă 11% din numărul de vânzări totale pentru al doilea trimestru. Potrivit lui Tim Cook – (Timothy Donald „Tim” Cook este din 24 august 2011 Director General al companiei Apple Inc.) – declinul vânzărilor de iPhone 7 ar putea impulsiona vânzările viitoare de iPhone 8.

Între timp, unii producătorii chinezi, cum ar fi Oppo și Xiaomi continua creșterea, datorită expansiunii lor pe plan internațional. În câțiva ani, este posibil ca poziția de lider deținută de Samsung să fie amenințată.

SURSĂPhoneAndroid