Samsung este lider pe piața indiană de smartphone-uri ca vânzări și venituri

265
Samsung India
Sursă foto: Strategy Anakitycs

Cel mai recent studiu de piață al companiei Strategy Analytics aduce câteva vești bune pentru Samsung. Potrivit datelor publicate, veniturile din vânzările de smartphone-uri din India au crescut cu 17% față de anul trecut. Vânzările au ajuns până la 2,1 miliarde de dolari, doar primele opt zile de vânzări festive (23 – 30 septembrie). Este vorba despre vânzările festive „Big Billion Days” ale Flipkart. Strategy Analytics mai spune că Samsung a preluat conducerea în perioada festivă de vânzări o cotă de piață de 26% (după venituri).

Samsung a fost urmat de producătorii chinezi Xiaomi și Realme. Aceștia au reprezentat 20%, respectiv 17% din cota de piață. Abhilash Kumar, analist la Strategy Analytics, a declarat că estimează vânzări de aproximativ 12,8 milioane de smartphone-uri în timpul primei săptămâni de vânzări festive de smartphone-uri în India din acest an. Potrivit SamMobile, prețul mediu de vânzare pe dispozitiv a înregistrat, de asemenea, o creștere de 19%. India este a doua piață ca mărime din lume după China.

Se estimează că Samsung a vândut ~3,3 milioane de dispozitive în acest an

Kumar a remarcat, de asemenea, că vânzările de smartphone-uri au înregistrat creșteri pe smartphone-urile de nivel mediu și superior. Nivelurile inferioare au înregistrat, totuși, mai puține vânzări, deoarece smartphone-urile de gamă medie și superioară erau disponibile la oferte excelente. Acest lucru a dus și la creșterea prețului mediu de vânzare – average selling price (ASP) la telefoanele vândute.

Cu toate acestea, analistul Strategy Analytics, Abhilash Kumar, a adăugat că vânzările au scăzut cu 2% față de sezonul festiv trecut din cauza vânzărilor mai puține de dispozitive entry-level. Dar datorită creșterii ASP, aceasta a compensat scăderea volumului și a dus la o creștere decentă a veniturilor.

Realme este o companie din China fondată de Li Bingzhong (Sky Li), fost vicepreședinte Oppo, pe 4 mai 2018. Realme este un nume care sugerează o persoană umanitară și generoasă. Realme se traduce ca „adevaratul eu”.

Împreună, Samsung, Xiaomi și Realme au reprezentat 62% din vânzări în ceea ce privește volumul. Se estimează că Samsung a vândut în acest an în jur de 3,3 milioane de unități de smartphone-uri și a reușit să-și depășească cu ușurință omologii chinezi, datorită reducerilor și ofertelor atractive.

Linda Sui, Senior Director la Strategy Analytics, a subliniat, de asemenea, că Samsung își oferea dispozitivele cu o reducere de până la 60% din prețul lor de vânzare cu amănuntul. În special este vorba despre modelele premium precum Galaxy S22 Ultra, Galaxy S21 FE, Galaxy S22+ și Samsung Galaxy Z Flip 3.