Samsung lider pe piața tabletelor în Europa, Orientul Mijlociu și Africa

342
Samsung lider pe piata tabletelor in Europa Orientul Mijlociu si Africa
Sursa Foto: via en.yna.co.kr

Samsung și-a extins prezența pe piața tabletelor din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) în trimestrul doi din acest an. Datele au fost publicate recent de compania de cercetare de piață International Data Corporation (IDC). Compania de studiu de piață a remarcat totuși un declin al acestei piețe în ultimul trimestru.

Gigantul tehnologic sud-coreean a livrat 3,55 milioane de tablete pe piața EMEA în perioada aprilie-iunie. Samsung are aici o cotă de piață de 30,1%, potrivit IDC. Cifrele Samsung au crescut față de Q2 2020, când compania a livrat 3,42 milioane de tablete Galaxy Tab pentru o cotă de piață de 28,6%. „Samsung a rămas lider de piață în EMEA, alimentat de poziția puternică pe care o deține pe piețele emergente„, a spus IDC.

Samsung, Apple și Lenovo pe primele trei locuri

Apple Inc. a rămas pe locul doi, după Samsung, cu o cotă de piață de 25,4%. Compania americană a livrat 3 milioane de tablete în Q2 2021, în creștere cu 17,2% față de Q2 2020. „Apple rămâne liderul solid în țările mai puțin sensibile la prețuri, unde adesea iPad-ul este alegerea preferată pentru ofertele de educație„. a spus IDC. Aici nu poate depăși pe Samsung.

Producătorii chinezi Lenovo Group Ltd. și TCL Technology Group Corp. s-au clasat pe locul trei și pe locul patru. Lenovo a avut o cotă de piață de 19,7 la sută. Compania TCL are o cotă 3,9%. Livrările de tablete Lenovo și TCL au crescut brusc față de un an mai devreme pe piața EMEA.

TCL Technology este o companie multinațională chineză fondată în 1981. TCL produce televizoare, DVD playere, aparate de aer condiționat, telefoane mobile, laptopuri, tablete, etc. Sloganul corporativ al TCL este „Viața creativă”.

Livrările de tablete Lenovo au crescut cu 58,1% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la  la 23,2 milioane în Q2 2021. Livrările TCL au crescut și mai mult, cu 69,5%. Este cea mai mare creștere din Top 5, TCL ajungând la livrări de 461.000 de tablete. Amazon a ocupat locul cinci cu o cotă de piață de 3,5% cu 412.000 de tablete livrate în trimestrul doi.

Lenovo a înregistrat o creștere considerabilă a cotei de piață. Compania a valorificat declinul puternic al unor nume importante în spațiul dispozitivelor inteligente conectate, cum ar fi Huawei„. A spus IDC, conform agenției de presă sud-coreene Yonhap. „TCL este pentru prima dată în primele cinci clasate. Compania si-a valorificat prezența în domeniul telecomunicațiilor și extinderea pe segmentul comercial„. A spus International Data Corporation.

Piața EMEA va scădea în acest trimestru

Piața globală a tabletelor EMEA în al doilea trimestru a scăzut la 11,8 milioane de unități. Este o scădere cu 1,7% față de aceeași perioadă a anului trecut. Este prima contracție trimestrială de la începutul pandemiei COVID-19 din cauza unei încetiniri a cererii consumatorilor, potrivit IDC.

Pentru a doua jumătate a anului 2021, IDC se aștepta ca piața tabletelor EMEA să scadă cu 10,9% față de H2 2020. Pentru tot anul 2021, IDC a estimat că piața tabletelor EMEA va scădea cu 1,1% față de un an mai devreme.

Declinul va fi văzut pe măsură ce cererea a început să dea semne de epuizare pe măsură ce blocajele sunt ridicate. În acest fel ofertele de tablete pentru educație nu vor mai genera volume mari de vânzări ca în ultimele 12 luni„. A declarat IDC.