Samsung locul 1 la numărul de brevete depuse pentru autoturisme

814

Samsung Electronics este numărul unu mondial în multe domenii, practic ne întâlnim cu numele Samsung aproape peste tot. Acum prin intermediul The Korea Herald, aflăm că Samsung Electronics Co. a depus cel mai mare număr de brevete referitoare la autoturisme în Europa. Este cu mult mai mare decât cele depuse de producătorii tradiționali de automobile.

Potrivit datelor prezentate de Oficiul European de Brevete, numărul cererilor brevete de invenție pentru autoturisme depuse în Europa a ajuns la un număr impresionant. 3.998 de brevete au fost emise în 2017, în creștere de trei ori față de anul 2011 când au fost aprobate doar 922. În perioada 2011-2017, Samsung a primit cele mai multe brevete 624, urmat de gigantul IT din SUA, Intel cu 590.

Compania americană producătoare de cip-uri Qualcomm Inc. deține 361, urmată de LG Electronics cu 348. Cunoscuta firmă germană Bosch a primit un număr de 343 brevete, au arătat datele publicate de European Patent Office (EPO).

Din primii zece clasați doar trei companii au legătură cu domeniul auto!

Cifrele indică faptul că firmele din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor sunt foarte interesate de domeniul auto. Acestea au depus multe eforturi în special pentru tehnologiile privind conducerea autonomă. Producătorii tradiționali de autovehicule nu prea au fost interesați de acest domeniu. În primele zece companii în materie de brevete depuse, doar trei firme – Bosch, Toyota Motor Corp și Continental AG – au fost legate de industria auto.

EPO – Oficiul European de Brevete a fost fondat în 1977 și are sediul la Munchen. Brevetele acordate de Oficiul European de Brevete se numesc brevete europene. EPO are 38 de state membre. România este membră EPO din 1 martie 2003.

Europa a avut cel mai mare număr de brevete depuse, 37,2% din brevete, urmată de Statele Unite cu 33,7%. Japonia are 13%, Coreea de Sud a avut un procent de 7% și China 3%.

În afară de aceste brevete, Samsung este deja un producător de semiconductori pentru conducere autonomă, de eUFS și DRAM pentru aplicații la automobile. De asemenea, în octombrie 2018, Samsung a introdus două noi soluții pentru automobile. Samsung Exynos Auto și Samsung ISOCELL Auto, vor ajuta compania să producă soluții de procesare a aplicațiilor și tehnologii de senzori de imagine pentru industria auto.