Samsung lansează Exynos Auto și ISOCELL Auto pentru automobile

842

Samsung Electronics, lider mondial în tehnologia avansată a semiconductorilor, a anunțat două noi soluții pentru automobile – Samsung Exynos Auto și Samsung ISOCELL Auto. Potrivit gigantului tehnic sud-coreean, cele două produse oferă o detectare precisă a obiectelor și a căilor rutiere, o conexiune și o prelucrare mult mai rapidă a datelor și o grafică mai bună.

Noile soluții pentru automobile de la Samsung, Exynos Auto și ISOCELL Auto, vin cu tehnologiile Samsung la aplicații auto. Acestea aduc în domeniul auto caracteristici îmbunătățite și durabilitatea cerută de piață„. A declarat Kenny Han, vicepreședinte al diviziei Samsung Solutions. „Exynos Auto și ISOCELL Auto vor permite noi experiențe de conducere pentru vehiculele inteligente de ultima generație„.

Procesoarele Exynos au fost recunoscute pentru performanța și stabilitatea lor încă de la lansarea brandului în 2011. Pe lângă calitățile puternice și eficiente ale versiunilor mobile Exynos, Exynos Auto îndeplinește noi cerințe. Va fi folosit pentru medii mai aspre, permițând producătorilor de automobile să dezvolte aplicații de vârf. Procesoarele Exynos vor fi folosite în infotainment, sisteme avansate de asistență pentru conducere și telematică.

Samsung Display și Samsung SDI produc și ele componente auto

Exynos este brandul Samsung pentru procesoare mobile lansat în 2011. Procesoarele Exynos pentru mașini vor fi clasificate ca Exynos Auto V, Exynos Auto A și Exynos Auto T. Potrivit site-ului NewsSamsung, literele de la sfârșit indică unde vor fi folosite acestea. Procesoarele cu litera V vor fi pentru infotainment. A pentru ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) pentru a recunoaște mai eficient benzile și obstacolele de pe traseu. Litera T pentru telematică.

Termenul „telematică” provine din fuziunea termenilor „telecomunicații” și „informatică”. Telematica implementează serviciile și aplicațiile⁠ care folosesc atât sistemele informatice⁠ cât și sistemele de telecomunicație, ca rezultat al uniunii ambelor discipline. Termenul telematică a fost utilizat mai întâi în Franța (télématique) în 1976.

Brandul ISOCELL este pentru senzori de imagine și a fost lansat în 2017. Senzorii de imagine ISOCELL de la Samsung au adus tehnologii inovatoare de imagistică produselor mobile. Gama pentru automobile se va baza pe tehnologia Samsung, pentru a asigura o vizibilitate mai bună în medii cu lumină scăzută. Acest lucru permite vehiculelor să perceapă condițiile rutiere sau pericole potențiale prin tuneluri sau medii cu luminozitate redusă. Senzorii de imagine vor fi cruciali în mașinile viitorului, deoarece vor oferi date esențiale soluțiilor avansate de conducere.

Și alte subsidiare Samsung, cum ar fi Samsung Display și Samsung SDI, furnizează componente pentru producătorii de autovehicule. Componentele includ afișaje OLED și baterii pentru vehicule electrice.

Produsele Exynos Auto și ISOCELL Auto de la Samsung vor fi prezentate la Târgul Internațional de Furnizori (Internationale Zuliefererbörse – IZB) din Wolfburg, Germania, în perioada 16-18 octombrie.