Samsung va ocupa locul 1 în producția de smartphone-uri în Q1 2020

534
Samsung va ocupa locul 1 in productia de smartphone in Q1 2020
Sursa Foto: Yonhap / en.yna.co.kr

Samsung Electronics Co. se așteaptă să recupereze primul loc în producția globală de smartphone-uri în Q1 2021. Datele au fost publicate ieri de compania de cercetare de piață TrendForce. Se estimează că gigantul tech sud-coreean va produce 62 de milioane de smartphone-uri în perioada ianuarie-martie, producție ce reprezintă 18,1% din producția globală de smartphone-uri, potrivit TrendForce.

Trecând la Q1 2021, Samsung a lansat în avans noua gamă a seriei sale emblematice Galaxy S21, pentru a-și menține cota de piață pe segmentul high-end„. A spus TrendForce. „În același timp, Samsung a adus prețuri promoționale pentru a spori vânzările ultimelor sale dispozitive”.

Samsung pe primul loc în Q1 2021, Apple pe locul doi

Se așteaptă ca Apple Inc. să cadă pe locul doi cu 54 de milioane de unități, conform Yonhap. Conform estimărilor TrendForce, Apple va avea o cotă de piață de 15,8%, în primele trei luni ale anului 2021. Gigantul tehnologic american a fost cel mai mare producător de smartphone-uri în al patrulea trimestru al anului 2020. În Q4 2020 Apple a lansat 77,6 milioane de iPhone-uri, depășind producția companiei Samsung de 67 de milioane de unități.

TrendForce preconizează că Xiaomi va deveni al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri în primul trimestru al anului 2021, cu o cotă de 15,2%. Oppo, care include dispozitive OnePlus și Realme, va fi al patrulea cel mai mare jucător cu o cotă de 15,1. Va fi urmat de Huawei Technologies Co. cu 7,7%.

Producția globală de smartphone-uri va ajunge probabil la 342 de milioane de unități în primul trimestru al anului 2021, în creștere cu 25% față de acum un an și cu un declin trimestrial de 6%, a spus TrendForce.

TrendForce este o companie din Taiwan fondată în anul 2000. Este un furnizor global de informații de piață privind industriile tehnologice. Domeniile de cercetare includ printre altele DRAM, PC, smartphone, TV și monitoare, semiconductori și telecomunicații.

Din punct de vedere istoric, producția de smartphone-uri tinde să înregistreze o scădere trimestrială de aproximativ 20% în primul trimestru. De obicei cererea se prăbușește de la nivelul de vârf din trimestrul patru al anului precedent. Cu toate acestea, se preconizează că performanțele din Q4 2021 să fie mai mari ca de obicei”, a concis TrendForce.

Și în 2021 gigantul tech va ocupa primul loc mondial

Pentru întregul 2021 TrendForce se aștepta ca volumul global de producție a smartphone-urilor să ajungă la 1,36 miliarde de unități. Va fi o creștere cu 9% raportat la anul 2020.

Samsung este de așteptat să ocupe iarăși primul loc clasamentul golbal, a spus TrendForce. Totuși este de așteptat să se confrunte cu provocări din ce în ce mai mari din partea concurenților.

Accentul principal al eforturilor de vânzări Samsung va fi în continuare pe seria Galaxy A. Aceasta cuprinde modele în segmentele high-end, mid-range și low-end din spectrul de prețuri”. A spus compania de studiu de piață. „Pentru a concura eficient împotriva mărcilor chineze care vin cu un raport bun preț-performanță, Samsung trebuie să aducă specificații ridicate și un preț avantajos pentru dispozitivele din seria Galaxy A”.