Acasă Stiri Samsung a rămas pe primul loc în cota de piață în Europa...

Samsung a rămas pe primul loc în cota de piață în Europa în 2020

2020 a fost un an greu pentru piața europeană a smartphone-urilor deși cifrele vânzărilor s-au recuperat aproape în totalitate până la sfârșitul anului. Piața din Europa a înregistrat un declin masiv al vânzărilor de aproape 50% pe an în aprilie 2020, la trei luni după ce numărul de cazurilor COVID-19 au început să crească și la o lună după ce au fost stabilite primele blocaje. Desigur, Samsung nu a fost invulnerabil și performanțele sale de pe piață au fost afectate de aceste evenimente.

Potrivit datelor dezvăluite de Counterpoint Research, performanța Samsung în Europa de-a lungul anului 2020 a fost mixtă. Compania a reușit să-și crească cota de piață de la 31% în 2019 la 32% în 2020. Dar, în ciuda acestui fapt, compania a ajuns să vândă mai puține smartphone-uri anul trecut decât a făcut-o în 2019. Samsung a rămas pe primul loc în ceea ce privește cota de piață în 2020, deoarece ceilalți producători, cu excepția Xiaomi, Oppo și Realme, au înregistrat vânzări mai mici.

Seria Samsung Galaxy S20 a fost un fel de dezamăgire

Samsung a vândut aproximativ 59,8 milioane de smartphone-uri în Europa anul trecut, conform SamMobile. A fost o scădere de la 67,9 milioane de unități în 2019. Counterpoint Research evidențiază trei factori principali care au dus la pierderea terenului de către Samsung.

Seria Galaxy S20 este unul dintre acești factori. Seria emblematică nu a decolat deloc bine și a fost depășită în Europa de modelele Galaxy A51 și Galaxy A71. Vânzările modelelor emblematice au scăzut în general, întrucât mai mulți clienți europeni au luat în calcul pandemia. În orice caz, modelele din seria Galaxy S20 nu s-au numărat printre favoritele clienților europeni.

Europa este una dintre cele mai bogate regiuni ale lumii. UK, Italia, Franța, Spania și Germania sunt principalele piețe. Germania are cel mai mare PIB din Europa și cel mai mare surplus financiar dintre toate țările.

Un alt motiv în scăderea performanței Samsung are legătură cu nenorocirea Huawei și faptul că segmentul smartphone-urilor din Europa a devenit foarte competitiv. Mulți producători mai mici au încercat să capteze cota de piață deținută odată de Huawei și au adus în Europa modele performante cu prețuri incredibil e mici. În acest fel Samsung a avut momente mai dificile ca vânzări în 2020.

Ultimul, dar nu cel din urmă motiv din spatele performanței pieței Samsung în 2020 a fost Apple. Odată cu lansarea seriei iPhone 12 5G, Samsung nu a mai avut vânzări așa mari de modele 5G. Modelele Apple 5G au devenit o alternativă pentru clienții care doreau să cumpere pentru prima dată telefoane 5G.

Dar, Counterpoint Research consideră că seria Galaxy S21 ar trebui să se vândă mai bine ca seria Galaxy S20. Și, deși Samsung se va confrunta cu o opoziție puternică, noul flagship va conduce probabil segmentul smartphone-urilor premium Android în Europa de-a lungul anului 2021.

Stiri

Smartphone-ul dvs. probabil vă spionează – iată cum să verificați

Aveți grijă la ceea ce discutați în când smartphone-ul este aproape deoarece asistentul dvs. virtual trage cu urechea la conversații. Sigur că...

Galaxy Z Fold 3, fără Exynos, dar cu Snapdragon 888 și o baterie mai mică

Vara se apropie și la fel și lansarea lui Samsung Galaxy Z Fold 3 și a lui Samsung Galaxy Z Flip 3....

Samsung rămâne nr. 1 pe piața smartphone-urilor la nivel global

Samsung și-a păstrat locul unu în lume pe piața smartphone-urilor în primul trimestru din acest an. Un lucru de demn de remarcat...

Samsung SmartThings: un control îmbunătățit asupra dispozitivelor Galaxy

Samsung Electronics Co. a anunțat că ecosistemul său lansat recent, SmartThings Find, continuă să crească rapid. În acest moment cuprinde peste 70...

Capacitatea bateriei pe Samsung Galaxy Z Fold 3 dezvăluită de 3C

Recent publicația sud-coreeană The Elec a scris că Samsung Galaxy Z Fold 3 va sosi cu un ecran interior mai mic. De...

Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 posibil cu certificare IP!

Durabilitatea rămâne o preocupare pentru smartphone-urile pliabile, iar Samsung ține cont de acest lucru cu fiecare nouă generație. Samsung Galaxy Z Flip...

Samsung Galaxy F52 5G a fost certificat de Bluetooth SIG

Samsung a început să lanseze mai multe smartphone-uri 5G și din gama Galaxy M. Dar, compania nu se oprește aici, un nou...