Samsung locul 1 în top Forbes a celor mai buni angajatori din 2020

500
Sursa Foto: Yonhap / en.yna.co.kr

Samsung Electronics Co. a ocupat primul loc în clasamentul celor ai buni angajatori din lume în 2020. Revista Forbes publică anual top-ul cel mai buni angajatori din lume, iar anul acesta Samsung a fost pe primul loc urmată de companiile americane Amazon, IBM și Microsoft.

Samsung a făcut un salt mare în clasament, sărind pe locul unu de pe locul 106 ocupat anul trecut. În 2018, compania a ocupat locul 76 pe lista celor mai buni angajatori din lume realizată de Forbes. Oficiali din industrie au declarat că realizarea Samsung este semnificativă, deoarece a venit pe fondul pandemiei actuale de coronavirus. În timp ce garanta siguranța angajaților ca prioritate, compania a gestionat foarte bine lanțul de aprovizionare pentru a-și menține producția și vânzările, au spus ei.

Samsung cel mai apreciat angajator din 2020

Conform agenției sud-coreene de presă Yonhap, o altă companie coreeană s-a clasat pe locul cinci, este vorba de LG Electronics. În continuare primele zece locuri au fost ocupate de Apple, Abobe, Aplhabet, Siemens și Bosch. Compania chineză Huawei a ocupat locul 14. Două companii din Europa au fost în primele zece, ambele din Germania, cu Adidas pe locul 11.

Forbes a declarat că a colaborat cu firma de cercetare de piață Statista. A chestionat peste 160.000 de lucrători cu normă întreagă și cu jumătate de normă din 58 de țări. Sondajul a fost realizat din iunie până în iulie. Lucrătorilor li s-a cerut să își evalueze satisfacția cu privire la diverse subiecte, inclusiv răspunsul la virus al angajatorilor, amprenta economică, egalitatea de gen și responsabilitatea socială.

Adidas este o companie cu sediul în Germania fondată în 1924. Este al doilea producător mondial de articole sportive din lume după Nike. În 1952 Adidas a achiziționat logo-ul cu 3 dungi de la compania finlandeză Karhu Sports, pentru două sticle de whisky și echivalentul a 1.600 de euro.

Lista finală este compusă din 750 de corporații multinaționale cu sediul central în 45 de țări, potrivit Forbes. Mai precis, Samsung ocupă locul 1 în general și este clasificat la semiconductori, electronică, energie electrică, tehnologie hardware și echipamente. În mod surprinzător, LG se află pe locul 5, depășind Apple și Huawei.

În timpul pandemiei Samsung lansat chiar și o nouă aplicație Smartwatch pentru utilizatorii de Galaxy Smartwatch, care le amintește să se spele pe mâini. În plus, compania a lansat și un UV Sterilizer cu încărcare wireless și carcase anti-microbiene pentru smartphone-uri.