Samsung pe locul 18 între cele mai valoroase companii din lume

653
Sursa Foto: Yonhap

Samsung Electronics s-a clasat pe locul 18 printre cele mai valoroase companii din lume în ceea ce privește capitalizarea de piață, conform Bloomberg. Gigantul high-tech a urcat 10 locuri față de anul trecut. Ultimul studiu Bloomberg pe această temă a fost făcut în 2 ianuarie 2019. Acum, conform datelor din anul acesta publicate de Bloomberg, plafonul de piață al companiei Samsung a atins săptămâna trecută 301,65 miliarde USD, în creștere cu 95,08 miliarde de dolari față de 2 ianuarie 2019.

Samsung Electronics Co. este cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume. Veniturile din vânzarea acestora au adus compania Samsung cu zece locuri mai sus față de anul trecut în clasamentul celor mai valoroase companii. În 2019 la începutul anului Samsung a ocupat poziția a 28-a cu o valoare de piață de 206,5 miliarde de dolari.

Samsung peste Intel, Verizon și AT&T la capitalizarea de piață

Cea mai recentă creștere a plafonului său de piață a permis companiei să o depășească cunoscutele companii americane AT&T (281,7 miliarde USD), Intel (256 miliarde) și Verizon (243,9). Perspectiva în privința vânzărilor Samsung este foarte bună și în continuare, conform Bloomberg.

Săptămâna trecută, Samsung a anunțat datele sale privind performanțele economice. Datorită creșterii prețurilor la cipuri, gigantul high-tech consideră că veniturile din Q4 2019 vor fi mai mari decât se aștepta. Samsung estimează că veniturile operaționale din trimestrul patru vor atinge aproximativ 6,1 miliarde USD. Deși au scăzut cu 34,26% față de Q4 2018, veniturile sunt mai mari decât estimarea inițială de 5,6 miliarde USD. Acest lucru se datorează faptului că prețurile cipurilor cresc și smartphone-urile au vânzări mai bune decât se aștepta Samsung. Pentru întregul an 2019, Samsung se așteaptă ca profitul operațional să ajungă la aproximativ 23,9 miliarde USD. Față de anul precedent 2018, este o scădere de aproximativ 52,9%.

Berkshire Hathaway este o companie americană, cu sediul în Omaha. Deține numeroase subsidiare în domenii precum asigurări, construcții, mobilă și transporturi. Președintele companiei este Warren Buffet, considerat de către revista Forbes al patrulea cel mai bogat om din lume.

Samsung este și cel mai mare producător de smartphone-uri din lume. Totuși, conform Yonhap, aici Samsung a înregistrat venituri mai mici începând cu sfârșitul anului 2018. A fost din cauza unei saturări și încetiniri a pieței pentru aproape toate gamele de telefoane. Cu toate acestea, se așteaptă ca gigantul tech să înregistreze vânzări mai mari anul acesta pe fondul lansării de modele cu multe specificații, dar și mai ieftine.

Compania petrolieră din Arabia Saudită, Aramco, a ocupat primul loc în top 10. A fost urmată de Apple, Microsoft, Alfabet, Amazon și Facebook. În primele zece locuri se mai află Alibaba Group, Berkshire Hathaway, Tencent și JPMorgan Case.