Samsung pe locul 2 în Europa la articole purtabile în Q1 2021

527
Samsung pe locul 2 in Europa la articole purtabile in Q1 2021
Sursa Foto: Samsung Electronics Co.

Samsung Electronics Co. a fost al doilea cel mai mare furnizor de dispozitive purtabile din Europa în Q1 2021. În acest timp cota de piață Samsung în acest domeniu a scăzut pe măsură ce cota Apple Inc. a crescut. Este vorba aici de dispozitive wearables – purtabile, smartwatch-uri, trackere de fitness și căști audio.

Samsung a înregistrat o cotă de piață de 16,1% în perioada ianuarie-martie pe piața europeană. Este o cotă de piață în scădere față de primul trimestru din 2020, potrivit ultimelor date publicate de compania de cercetare de piață International Data Corporation (IDC).

Vânzări de purtabile Samsung în Europa sub media din domeniu

Gigantul high-tech sud-coreean a vândut aproximativ 3,5 milioane de produse purtabile în Europa în Q1 2021. Vânzările au fost în creștere cu 27,2% față de aceeași perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, creșterea Samsung a fost sub media din domeniu de 33%. Trebuie să remarcăm că setul wireless Galaxy Buds Pro, care se vinde foarte bine, nu a punctat semnificativ în Q1 2021. Acesta a fost lansat la mijlocul lunii ianuarie și a ajuns mai târziu la vânzare. A pierdut aproape o lună din primul trimestru.

Liderul Apple și-a consolidat dominația în Europa după ce cota de piață din primul trimestru a crescut la 35,6%. Apple a avut o cotă de piață de 30% în urmă cu un an. Compania americană a avut vânzări de 7,8 milioane de dispozitive purtabile în primul trimestru. Cifra este în creștere cu 57,8% față de anul precedent, potrivit The Korea Herald.

The Korea Herald este un cotidian coreean cu o varietate de conținut din toate domeniile de activitate. Are sediul în Seul, Coreea și a fost fondat în 1953. The Korea Herald este editat în limbă engleză și distribuit în peste 80 de țări.

Compania chineză Xiaomi și Huawei au ocupat locul trei, respectiv patru. Xiaomi a avut o cotă de piață de 11,5%, în timp ce Huawei cotă de 6,6%. Și aici compania Huawei plătește tribut sancțiunilor impuse de administrația americană, smartphone-urile sale fiind conectate cu dispozitivele purtabile.

Piața articolelor purtabile din Europa s-a extins la 22 de milioane de unități în primele trei luni ale anului 2021. Căștile audio au reprezentat 11,7 milioane de unități, urmate de ceasurile inteligente cu 6,9 milioane de unități. IDC se aștepta ca piața dispozitivelor portabile din Europa să ajungă la 168,4 milioane de unități în 2025.