Samsung pe locul 4 pe piața smartphone-urilor 5G în primul trimestru

391
Samsung pe locul 4 pe piata smartphone 5G
Sursa Foto: koreaherald.com

Samsung Electronics Co. și-a pierdut poziția de lider pe piața globală de smartphone-uri 5G. Compania a ocupat locul patru în primul trimestru al acestui an. Datele au fost publicate ieri de compania de studiu de piață Strategy Analytics. Tot în Q1 2021 Apple Inc. și producătorii chinezi și-au extins prezența cu noi dispozitive.

Cota Samsung pe piața smartphone-urilor 5G a fost de 12,7% în perioada ianuarie-martie 2021. Samsung a înregistrat o scădere de la 34,6% în urmă cu un an, potrivit Strategy Analytics. Gigantul sud-coreean a livrat 17 milioane de smartphone-uri 5G în primele trei luni ale anului 2021, conform The Korea Herald. Este o creștere cu 105% față de aceeași perioadă a anului precedent, dar nu suficientă pentru a apăra primul loc. Rivalii Samsung de pe piața 5G au depășit cifrele companiei pe piața de telefoane 5G în creștere rapidă.

Apple, Oppo și Vivo au depășit Samsung pe piața 5G

Livrările globale de smartphone-uri 5G au crescut cu 458% față de anul trecut, până la 133,9 milioane de unități în Q1 2021. „Creșterea volumului 5G în China, aliată cu factorul Apple, a avut inevitabil un impact negativ asupra ponderii Samsung pe piața 5G. Acest lucru s-a întâmplat ciuda diversității impresionante a produselor 5G Samsung„. A spus Woody Oh, director la Strategy Analytics.

Apple a fost jucătorul numărul 1 în primul trimestru, cu o cotă de 30,2%. Compania americană a livrat pieței aproximativ 40,4 milioane de iPhone 5G. Gigantul american a lansat primele telefoane 5G, seria iPhone 12, în octombrie trecut. „Seria iPhone 12 5G se dovedește extrem de populară în China, Europa și SUA. Aceasta a venit cu un design elegant și prețuri surprinzător de competitive”. A concluzionat Strategy Analytics.

Vivo este o companie din China înființată în 2009. Proiectează și produce smartphone-uri, accesorii smartphone, software și servicii online. Software-ul Vivo bazat pe Android se numește Funtouch OS. Vivo este o filială a BBK Electronics.

Brandurile chineze au înregistrat o creștere uriașă acaparând cota de piață a Huawei. Floarea chineză se ofilește tot mai tare (Huawei înseamnă floare în limba chineză). Cererea de telefoane 5G în China a crescut foarte mult odată cu adoptarea rapidă de către China a tehnologiei 5G, a spus Strategy Analytics.

Cota de piață Oppo s-a dublat de la 7,1% la 16,1%, Oppo ocupând locul doi în Q1 2021. A avut livrări de 21,5 milioane de telefoane în primul trimestru. Vivo a ocupat locul trei cu o cotă de piață de 14,5%, în creștere cu 646% față de Q1 2020. Xiaomi a fost pe 5 cu o cotă de 12,4% în primul trimestru din 2021, conform Strategy Analytics. Vânzările din China au influențat foarte mult piața 5G de smartphone-uri.