Samsung pe locul 4 pe piața globală de smartwatch-uri în H1 din 2020

684
Sursa Foto: via Yonhap

Samsung Electronics Co. a coborât pe locul patru pe piața mondială a smartwatch-urilor în prima jumătate a anului 2020. Informația vine de la Countrepoint Research, care a mai specificat că rivalii Samsung pe această piață în creștere și-au extins prezența. Apple, Huawei și Garmin sunt principalii concurenți în domeniul smartwatch pentru Samsung.

În ceea ce privește veniturile, compania Samsung a avut cota de piață de 7,2% în primele șase luni ale anului. Este o scădere cu 2,1% față de aceeași perioadă a anului trecut. În primul semestru din 2019 Samsung a fost pe locul doi în cota de piață smartwatch, fiind depășită doar de compania Apple, potrivit tracker-ului de piață Counterpoint Research.

Galaxy Watch Active 2 pe locul patru în topul celor mai vândute în H1 2020

Samsung s-a confruntat cu scăderi ale vânzărilor în prima jumătate a acestui an, scăderi și pe fondul pandemiei globale. Dar toate celelalte companii s-au confruntat cu același lucru. Se pare că Samsung a fost cea mai afectată. Lansarea recentă a lui Samsung Galaxy Watch 3 va crește cererea de ceasuri inteligente Samsung„. A spus Counterpoint Research.

Apple este în continuare pe primul loc cu o cotă de 51,4% în prima jumătate (H1) a anului 2020. Apple a înregistrat o creștere de 8,2% față de H1 2019, conform agenției de presă sud-coreene Yonhap. Compania Garmin a ocupat locul doi cu o cotă de 9,4 la sută, în creștere cu 0,5% față de aceeași perioadă a anului trecut. Huawei a avansat, de asemenea, un loc, pe locul trei, cu cota de piață de 8,3%. Compania chineză a înregistrat o creștere de 2,8% față de H1 2019.

Numele Garmin vine de la inginerii americani Gary Burrell și Min H. Kao. Aceștia au gondat Garmin Ltd în 1989. Compania are un sediul principal operațional în Olathe, Kansas, SUA. Din 2010, compania are sediul în Schaffhausen, Elveția.

Piața globală a smartwatch-urilor a înregistrat o creștere a veniturilor cu 20% în prima jumătate a anului. Chiar în condițiile pandemiei globale, vânzările de smartwatch-uri au ajuns la aproape 42 de milioane de bucăți, a spus Counterpoint Research.

Apple Watch Series 5 a fost cel mai bine vândut model de smartwatch din primele șase luni, urmat de Apple Watch Series 3 și Huawei Watch GT2. Samsung Galaxy Watch Active 2 s-a clasat pe locul patru în topul celor mai vândute, potrivit Counterpoint Research.