Samsung a ocupat locul cinci pe piața monitoarelor PC în 2020

636
Samsung a ocupat locul cinci pe piata monitoarelor PC in 2020
Sursa Foto: Samsung Electronics Co.

Samsung Electronics Co. a fost al cincilea cel mai mare furnizor de monitoare de PC-uri din lume în 2020. Datele au fost publicate vineri de International Data Corporation, (IDC), o companie de studiu de piață. Samsung înregistrat o creștere puternică a vânzărilor de monitoare PC, pe fondul tendinței de ședere la domiciliu indusă de pandemie.

Gigantul tehnologic sud-coreean a vândut 11,7 milioane de monitoare pe parcursul anului 2020 Este o creștere cu 30,6% față de anul 2019. Potrivit datelor International Data Corp., cota de piață Samsung a crescut la 8,6% de la 7,1% anul precedent. Samsung a înregistrat cea mai mare creștere anuală dintre primele cinci mărci de monitoare, au arătat datele IDC.

Samsung pe locul cinci la monitoare pentru PC

Livrările globale de monitoare de PC-uri au crescut cu 8,3% față de anul trecut potrivit IDC, citată de The Korea Herald. Au ajuns la 136,6 milioane de unități în 2020, fiind cea mai mare creștere anuală de când IDC a început să urmărească piața în 2008.

Dell Technologies Inc. și-a apărat locul de top în 2020. Cota sa de piață a scăzut la 19,3% de la 21% cu un an mai devreme. China TPV Technology Ltd. a ocupat locul doi cu o cotă de piață de 14,1%, în creștere cu 9,3% față de acum un an. HP Inc. a ajuns pe locul trei cu o cotă de piață de 13,5%, în scădere față de 14,8% în 2019. Lenovo Group Ltd. a ocupat locul patru cu o cotă de 10,5%, în scădere față de 10,7% în urmă cu un an.

HP – Hewlett-Packard este o companie IT cu sediul în Palo Alto, California, SUA. Este specializată în producerea de PC-uri, laptopuri, servere, imprimante, produse soft etc. HP a fost fondată în 1939 de William Hewlett și David Packard.

SUA a depășit China anul trecut ca fiind cea mai mare piață a computerelor din lume anul trecut. IDC a adăugat că America de Nord și Europa vor conduce piața mondială care va  crește cu 8,7% în 2021. În special, Dell și HP Inc. au înregistrat ușoare contracții pentru întregul an 2020.

În același timp, companii gen Samsung, care acordă mai multă atenție consumatorilor și-au crescut semnificativ cota de piață comparativ cu 2019. Anul trecut Samsung a lansat un Smart Monitor cu ecran inovator de tip „do-it-all”. Acesta este disponibil în mai multe dimensiuni și poate fi folosit fără o conexiune la PC.