Samsung pe locul doi în cota de piață în Asia de Sud-Est în Q2 2020

553
Sursa Foto: via SamMobile.com

Cota de piață a smartphone-urilor Samsung a scăzut în ultimii ani, din cauza atacului continuu din partea furnizorilor chinezi. Companii precum OPPO, Realme, Vivo și Xiaomi produc și vând telefoane la prețuri imposibile față de Samsung. Acum, un ultim studiu de piață susține că firma sud-coreeană a coborât pe locul doi pe piața din Asia de Sud-Est în Q2 2020.

Potrivit firmei de analiză de piață Counterpoint Research, Samsung a fost al doilea cel mai mare brand de smartphone-uri din Asia de Sud-Est. Gigantul high-tech a avut o cotă de 19,5%, fiind depășit de OPPO cu o cotă de piață de 20,3%. Locurile următoare au fost ocupate de Vivo (17,9%), Xiaomi (14%) și Realme (12,8%).

Cota Samsung în scădere pe fondul COVID-19

Totuși, nu este prima dată când Samsung își pierde poziția de top în fața companiei OPPO. În trimestrul patru din 2019, OPPO a fost pe primul loc după ce a vândut mai multe smartphone-uri decât Samsung. Cu toate acestea, firma sud-coreeană a recuperat poziția numărul unu în primul trimestru al anului 2020. Smartphone-urile din seria Galaxy A 2020 au dus și aici greul.

Counterpoint Research a spus că procentul Samsung în cota de piață a scăzut, deoarece consumatorii au preferat să cumpere smartphone-uri accesibile la mijlocul pandemiei COVID-19. Lipsește din acest clasament compania Huawei. Cota de piață a acesteia, a doua la nivel mondial, se datorează în proporție covârșitoare pieței din China. Asia de Sud-Est este singura parte a Asiei care se află parțial în emisfera sudică.

Asia de Sud-Est cuprinde statele aflate la est de India, la nord de Australia și la sud de China. Din Asia de Sud-Est fac parte Brunei, Indonezia, Cambodgia, Laos, Malaysia, Myanmar, Timorul de Est, Filipine, Singapore, Thailanda și Vietnam.

Expedierile de smartphone-uri din Asia de Sud-Est au scăzut cu 22% față de anul anterior la 24 de milioane de unități în al doilea trimestru al anului 2020. În general, Samsung a rămas în continuare liderul pieței în livrările de smartphone-uri la nivel mondial în Q2 2020. Cu toate acestea, conform SamMobile, a suferit cel mai puternic declin anual dintre primele cinci mărci de smartphone-uri.