Acasă Stiri Samsung Electronics pe locul doi la numărul de brevete din SUA în...

Samsung Electronics pe locul doi la numărul de brevete din SUA în 2018

Gigantul high-tech Samsung Electronics a ocupat locul doi în Statele Unite în anul 2018 la numărul de brevete depuse. Samsung s-a menținut pe locul 2 în „Top 300 Organizations Granted US Patents” timp de 12 ani consecutivi. Acest top este întocmit anual de Intellectual Property Owners Association, pe baza cererilor de brevete de invenție depuse în SUA.

Samsung s-a clasat pe locul 2 cu 5.836 de brevete înregistrate în SUA, depășită  fiind doar de gigantul IT american IBM. International Business Machines a depus 9.088 cereri de brevete, potrivit Asociației Proprietarilor de Proprietate Intelectuală. Tările din top 10, în afară de SUA sunt Coreea de Sud cu Samsung și LG, Japonia cu Cannon și Taiwan cu TSMC.

Samsung peste marile companii americane la numărul de brevete depuse

O performanță excelentă pentru Samsung care depășește companii uriașe din Statele Unite cum ar fi General Electric, Microsoft, Intel, Qualcomm sau Alphabet – deținătoarea Google. Sigur vorbim aici numai de companii din domeniul IT. LG Electronics a ocupat un onorabil loc șapte iar Cannon locul trei.

Dintre țările reprezentate în primele 10, Statele Unite are cel mai mare număr de firme bogate în brevete de invenții cu șase companii. Coreea de Sud cu Samsung și LG este pe locul doi cu două, în timp ce Japonia și Taiwan au împărțit locul 3.

Alphabet Inc. este o companie multinațională americană cu sediul în Mountain View, California, SUA. Cu vânzări de 117,9 miliarde de dolari și un profit de 16,6 miliarde de dolari, Alphabet este conform Forbes Global 2000 pe locul 17 între cele mai mari companii din lume (15 mai 2019).

Producătorul de camere foto Canon, a fost singura firmă japoneză inclusă în top 10. Aceasta reflectă o schimbare majoră a tendințelor începând cu 2008, când Japonia a dominat lista primelor 10 locuri cu șase firme, inclusiv Panasonic, Hitachi și Toshiba. Samsung Display, Hyundai Motor, SK Hynix, LG Display, LG Chem și LG Innotek s-au numărat printre celelalte companii coreene majore care au intrat în top 100.

Deși marile firme chineze nu au reușit să ajungă în top 10, gigantul telecom Huawei a fost pe locul 19. Compania chineză a depus un număr de 1.680 de brevete de invenție. În anul 2017 Huawei a ocupat locul 22.

Peste 50.000 de brevete are Samsung în Statele Unite

În total 307.759 de cereri de brevete au fost depuse la United States Patent and Trademark Office (USPTO) pentru brevete și mărci comerciale în 2018. Această cifră reprezintă o scădere de 3,5% față de anul 1017.

Samsung a depus prima cerere de brevet de invenție în SUA în 1984. La sfârșitul anului 2018, Samsung deținea un număr de 50.804 de brevete în Statele Unite, ceea ce reprezintă 39,5% din totalul brevetelor depuse în SUA.

Stiri

Samsung a lansat monitorul Odyssey G7 T1 Faker Edition în Coreea

Samsung și-a prezentat seria de monitoare de jocuri Odyssey la începutul acestui an la CES 2020. Gama a constat din monitoarele Odyssey...

Samsung a lansat SSD 980 PRO pentru gaming și aplicații high-end

Samsung Electronics a lansat ieri primul SSD PCIe 4.0 NVMe (SSD) al companiei – Samsung SSD 980 PRO. Noul 980 PRO este...

Samsung Semiconductor certificat pentru utilizare durabilă a apei

Samsung Hwaseong Campus, unde se găsesc fabricile de ultimă generație ale companiei și facilități de cercetare și dezvoltare pentru soluții de memorie...

Samsung Exynos 1000 mai puternic decât Snapdragon 875

Ambele companii, Samsung și Qualcomm, sunt implicate în fabricarea cipset-urilor. Compania Samsung lansează două variante ale flagship-urilor sale, un model cu procesor...

Galaxy S20 FE lansat: funcțiile preferate de fani la un preț accesibil

Samsung a lansat astăzi Galaxy S20 Fan Edition (FE), cel mai nou membru al seriei Galaxy S20. Galaxy S20 FE este un...

Mark Zuckerberg este un mare fan al smartphone-urilor Samsung

Samsung și Facebook sunt parteneri pe diverse proiecte de mult timp. Setul cu cască Samsung Gear VR a folosit tehnologia Oculus Facebook...

Samsung a anulat oficial conferința anuală pentru dezvoltatori SDC 2020

Samsung și-a anulat oficial conferința anuală pentru dezvoltatori SDC 2020 pentru a preveni răspândirea pandemiei COVID-19. Știrea a cam circulat în șoaptă...