Samsung Electronics pe locul doi la numărul de brevete din SUA în 2018

756
Sursa Foto: IPO

Gigantul high-tech Samsung Electronics a ocupat locul doi în Statele Unite în anul 2018 la numărul de brevete depuse. Samsung s-a menținut pe locul 2 în „Top 300 Organizations Granted US Patents” timp de 12 ani consecutivi. Acest top este întocmit anual de Intellectual Property Owners Association, pe baza cererilor de brevete de invenție depuse în SUA.

Samsung s-a clasat pe locul 2 cu 5.836 de brevete înregistrate în SUA, depășită  fiind doar de gigantul IT american IBM. International Business Machines a depus 9.088 cereri de brevete, potrivit Asociației Proprietarilor de Proprietate Intelectuală. Tările din top 10, în afară de SUA sunt Coreea de Sud cu Samsung și LG, Japonia cu Cannon și Taiwan cu TSMC.

Samsung peste marile companii americane la numărul de brevete depuse

O performanță excelentă pentru Samsung care depășește companii uriașe din Statele Unite cum ar fi General Electric, Microsoft, Intel, Qualcomm sau Alphabet – deținătoarea Google. Sigur vorbim aici numai de companii din domeniul IT. LG Electronics a ocupat un onorabil loc șapte iar Cannon locul trei.

Dintre țările reprezentate în primele 10, Statele Unite are cel mai mare număr de firme bogate în brevete de invenții cu șase companii. Coreea de Sud cu Samsung și LG este pe locul doi cu două, în timp ce Japonia și Taiwan au împărțit locul 3.

Alphabet Inc. este o companie multinațională americană cu sediul în Mountain View, California, SUA. Cu vânzări de 117,9 miliarde de dolari și un profit de 16,6 miliarde de dolari, Alphabet este conform Forbes Global 2000 pe locul 17 între cele mai mari companii din lume (15 mai 2019).

Producătorul de camere foto Canon, a fost singura firmă japoneză inclusă în top 10. Aceasta reflectă o schimbare majoră a tendințelor începând cu 2008, când Japonia a dominat lista primelor 10 locuri cu șase firme, inclusiv Panasonic, Hitachi și Toshiba. Samsung Display, Hyundai Motor, SK Hynix, LG Display, LG Chem și LG Innotek s-au numărat printre celelalte companii coreene majore care au intrat în top 100.

Deși marile firme chineze nu au reușit să ajungă în top 10, gigantul telecom Huawei a fost pe locul 19. Compania chineză a depus un număr de 1.680 de brevete de invenție. În anul 2017 Huawei a ocupat locul 22.

Peste 50.000 de brevete are Samsung în Statele Unite

În total 307.759 de cereri de brevete au fost depuse la United States Patent and Trademark Office (USPTO) pentru brevete și mărci comerciale în 2018. Această cifră reprezintă o scădere de 3,5% față de anul 1017.

Samsung a depus prima cerere de brevet de invenție în SUA în 1984. La sfârșitul anului 2018, Samsung deținea un număr de 50.804 de brevete în Statele Unite, ceea ce reprezintă 39,5% din totalul brevetelor depuse în SUA.