Samsung pe locul doi în vânzările de telefoane online în Q4 2020 în Rusia

395
Samsung pe locul doi in vanzarile de telefoane online in Q4 2020 in Rusia
Sursa Foto: Yonhap / koreaherald.com

Samsung a fost al doilea cel mai mare furnizor de telefoane pe piața online din Rusia în Q4 2020. Primul loc a fost ocupat de compania chineză Xiaomi. Datele au fost publicate joi de compania de studiu de piață Counterpoint Research. Noile cifre au fost înregistrate pe fondul tendinței de a rămâne acasă din cauza COVID-19.

Gigantul high-tech sud-coreean a reprezentat 27% din livrările de smartphone-uri online din Rusia în ultimele trei luni ale anului 2020. Este o creștere față de procentul de 24,9%, realizat de Samsung în urmă cu un an în aceeași perioadă.

Samsung pe primul loc pe piața din Rusia în Q4 2020

Samsung a fost marca de top pe piața globală a smartphone-urilor rusești în perioada octombrie-decembrie. În schimb la vânzările prin canale online, Samsung a fost depășită de compania chineză Xiaomi Corp. Vânzările totale de smartphone-uri din Rusia au scăzut cu 11% în al patrulea trimestru față de Q4 din 2019. Totuși vânzările online din Rusia au continuat să crească, reprezentând 35% din total, a spus compania Counterpoint Research.

Apple Inc. a intrat pentru prima dată în primele trei clasate. Compania americană a înregistrat o cotă de piață de 15,5%, datorită vânzărilor online mari din seria iPhone 12. Huawei Technologies Co. a coborât pe locul patru de pe primul loc în Q4 2019. Cauza a fost sancțiunilor economice impuse companiei Huawei de guvernul SUA. Cota de piață a smartphone-urilor Huawei a scăzut la 14,8% față de 31,2% în trimestrul patru din 2019. Realme a ocupat locul cinci cu o cotă de 3%.

Counterpoint Research este o firmă de cercetare globală specializată în produse tehnologice, mass-media și telecomunicații. Oferă servicii firmelor de tehnologie și financiare studii și analize detaliate ale piețelor mobile și tehnologice.

Potrivit The Korea Herald, prețul mediu de vânzare al smartphone-urilor din Rusia a crescut cu 8%  în trimestrul patru 2020. Acum prețul mediul al telefoanelor în Rusia este de 258$. Consumatorii din Rusia preferă caracteristici avansate din punct de vedere tehnologic în smartphone-uri, precum NFC, eSIM și OLED.

În ciuda recesiunii economice din Rusia, oamenii au preferat să cheltuiască mai mult pe modele de ultimă generație, datorită banilor economisiți din anularea călătoriilor și îngrijorărilor legate de performanța rublei pe piața globală„. A spus Counterpoint Research.