Samsung pe locul doi pe piața semiconductorilor în Q3 2022

273
Samsung pe locul doi pe piata semiconductorilor in Q3 2022
Sursă foto: businesskorea.co.kr

TSMC din Taiwan s-a clasat pe primul loc în clasamentul vânzărilor de semiconductori în al treilea trimestru din 2022. Samsung Electronics și Intel, care au concurat anterior pentru primul loc în clasamentul vânzărilor de semiconductori, au suferit ambele un regres în privința vânzărilor.

TSMC a acumulat aproximativ 27,5 trilioane KRW (aproximativ 19.262.490.500 USD) în vânzări în al treilea trimestru al acestui an. Este o creștere cu 48% față de aceeași perioadă a anului 2021. TSMC are printre clienți companii cum ar fi AMD, Apple, ARM, Broadcom, Marvell, MediaTek și Nvidia. Samsung și Intel nu s-au putut apropia de această cifră înregistrată de compania taiwaneză.

TSMC, Samsung și Intel în Top 3 vânzări de semiconductori în Q3 2022

Samsung Electronics, care și-a anunțat rezultatele comerciale provizorii pe 7 octombrie, nu și-a dezvăluit separat vânzările de semiconductori. Dar, conform BusinessKorea, care citează surse interne, vânzările companiei Samsung sunt estimate între 24 și 25 de trilioane won (~17.513.809.500 USD) în al treilea trimestru din acest an. Prognoza de vânzări a companiei Intel pentru al treilea trimestru, programată să fie anunțată pe 27 octombrie, este de aproximativ 21 de trilioane won (~14.710.980.900 de dolari).

Durata medie de viață a unei bancnote de 20$ în circulație este de 7,8 ani înainte de a fi înlocuită din cauza uzurii. Este bancnota cu cea mai mare valoare folosită cel mai frecvent de americani. ~22% din toate bancnotele tipărite astăzi sunt de 20$.

Anterior, bătălia pentru primul loc în vânzările de semiconductori a fost între Samsung Electronics și Intel. Produsul emblematic al Samsung sunt cipurile de memorie, în timp ce produsul principal al Intel sunt procesoarele pentru PC. Ambele s-au luptat cu cererea lentă din partea producătorilor de computere și telefoanele inteligente. În același timp, afacerea principală a TSMC, fabricarea de semiconductori pentru alte companii, a rămas puternică.

Este foarte probabil ca TSMC să rămână pe primul loc în vânzări în Q4 2022. Companiile de cercetare de piață au prognozat o scădere în continuare prețurilor semiconductoarelor de memorie. Potrivit TrendForce, prețurile DRAM-ului au scăzut cu 10% până la 15% în al treilea trimestru. Și în continuare se așteaptă să scadă cu 13% până la 18% în al patrulea trimestru. Prețurile flash NAND sunt de așteptat să scadă cu 15% până la 20% în ultimul trimestru. În acest fel și vânzările Samsung vor avea de suferit.