Samsung pe locul trei în cota de piață a căștilor cu adevărat wireless

700
Sursa Foto: Strategy Analytics

Strategy Analytics a publicat un recent studiu de piață privind cota de piață a căștilor TWS (Total Wireless) pentru anul 2019. Potrivit documentului compania americană Apple este pe primul loc, cu o cotă de piață de peste 50%. Pe locurile doi și trei se află compania chineză Xiaomi și Samsung.

Nu este ceva ieșit din comun că Apple are cea mai mare cotă de piață TWS. Compania cu sediul în Cupertino a creat practic această categorie odată cu lansarea AirPods în 2016. Ken Hyers, șeful Strategy Analytics a declarat: „AirPod-urile Apple sunt căștile Bluetooth dominante ca volum de vânzări și venituri din segmentul TWS”. El a adăugat că Apple va continua să domine această categorie în următorii ani dar că Samsung are capacitatea de a reduce serios această diferență.

Samsung are o cotă de piață de 10% la căștile Total Wireless

Căștile Total Wireless (TWS) sunt căști stereo Bluetooth care nu au un fir care leagă cele două căști. AirPod-urile Apple au fost deschizătoare de drumuri și sunt în continuare cele mai bine vândute. Samsung a lansat anul trecut Galaxy Buds, foarte bine primite de utilizatori iar anul acesta va lansa Galaxy Buds+. Samsung și Xiaomi au avut fiecare în parte un procent de aproximativ 10% din această piață.

În 2019, veniturile din vânzările căștilor TWS au crescut cu peste 200%, iar Apple a luat cea mai mare felie din tort – 71% din total. Se prevede că veniturile totale din această categorie vor crește la o sumă de peste 100 de miliarde de dolari până în 2024. Sigur că la această sumă sunt mulți pretendenți și tentația este mare.

JBL este o companie americană care produce echipamente audio, inclusiv difuzoare și căști. A fost fondată în 1946 de James Bullough Lansing – JBL, un inginer american și designer de boxe. Din 1969 JBL a făcut parte din Harman International. În 2016 Samsung a cumpărat Harman și acum JBL este parte din Samsung Electronics.

Setul TWS de la Xiaomi, Redmi AirDots este unul dintre cele mai ieftine de pe piață și o alternativă populară pentru cei care nu își pot permite cele premium de la producători precum Samsung, JBL, Beats și Sony. Și apropo, în top zece la cota de piață la căștile cu adevărat wireless au mai punctat JBL, Huawei, Beats, Jabra, Bose, Jlab și Sony.

Samsung va anunța o continuare pentru Galaxy Buds pe 11 februarie și va lansa Samsung Galaxy Buds+ alături de seria Galaxy S20 și noul telefon pliabil. De asemenea, ne așteptăm ca Redmi AirDots să primească un succesor în acest an.