Samsung lucrează la o cameră foto de 250 megapixeli

657
Sursa Foto: via phonandroid.com

Camera de 108MP aflată pe Galaxy S20 Ultra se pare că nu este suficientă pentru Samsung. Acum gigantul tech lucrează la una de 250MP. Recent compania sud-coreeană a terminat deja proiectarea și este gata să producă o cameră de 150 megapixeli. Samsung are printre cele mai bune camere foto din lume, dar liderul mondial în materie de smartphone-ului are mai multe idei.

După ce camerele foto de 48 sau 64 de megapixeli au ajuns să fie tot mai comune pe smartphone-uri, anul trecut, Samsung și Xiaomi au făcut un serios pas înainte. Cele mai recente flagship-uri ale celor două mărci sunt echipate cu un modul principal de 108 megapixeli. Acesta este în special cazul lui Galaxy S20 Ultra, cel mai recent pilot de ultimă generație de la Samsung.

Vom primi o cameră foto de 250 megapixeli în 2021?

Era clar că Samsung nu se va opri la o cameră de 108MP, nu stă în firea companiei și gigantul tech vrea mereu mai mult. Conform colegilor noștri de la site-ul francez PhonAndroid, Samsung a început dezvoltarea unui senzor foto de 250MP. Conform unei informații preluată de PhonAndroid de pe Sina Weibo, Samsung a terminat lucru la un modul de 150 megapixeli și este gata de producție. Noua cameră de 150MP este așteptată pe piață până la sfârșitul acestui an 2020. Această cameră va ajunge inițial pe smartphone-urile Xiaomi, Oppo și Vivo echipate cu viitorul procesor Snapdragon 875 de la Qualcomm.

În aceste condiții, este de așteptat ca acest, momentan ipotetic senzor de 250MP, să nu fie finalizat înainte de sfârșitul anului viitor. Prin urmare, senzorul va fi integrat în smartphone-urile Samsung doar în 2022, probabil mai întâi pe seria Galaxy S.

Sina Weibo este un site de micro-blogging chinez lansat la 14 august 2009. Este una dintre cele mai mari platforme de social media din China, cu peste 445 de milioane de utilizatori lunari activi începând cu trimestrul trei din 2018.

Recent am scris că Samsung vrea și mai mult. Camerele de 250 megapixeli sunt doar o treaptă pentru o țintă mult mai mare. Yongin Park, șeful Sensor Business Team la Samsung System LSI susține că în viitor camerele de 600MP sunt obiectivul avut în vedere de Samsung.

Compania sud-coreeană susține că lucrează deja și la un senzor foto de 600MP a cărui rezoluție o depășește pe cea a ochiului uman. Pentru aceasta, Samsung se bazează pe tehnologia Nonacell dezvoltată pentru senzorul de 108MP aflat pe Samsung Galaxy S20 Ultra.