Samsung a confirmat că lucrează la tehnologia camerei foto sub-afișaj

741

În momentul de față, singura modalitate prin care telefoanele să aibă un afișaj „adevărat” pe tot ecranul este utilizarea unei camere de tip pop-up sau a unui slide-out orientat spre față. Ceva în genul afișajului aflat pe Samsung Galaxy A80. În caz contrar, alternativa este prin utilizarea unei crestături care găzduiește componentele sau prin utilizarea unui afișaj cu găuri. Cu toate acestea, vestea bună este că Samsung ar putea lansa în curând telefoane cu ecranul „perfect”, fără nimic pe el.

Conform unei informații apărute pe site-ul chinez MyDrivers preluată de Ubergizmo, Samsung lucrează la așa ceva. Persoane din anturajul companiei sud-coreene au confirmat că Samsung lucrează la dezvoltarea tehnologiei care ar permite camerelor să funcționeze în timpul afișării. Acest lucru ar permite gigantului tech să facă un telefon cu un ecran ideal. În acest fel nu mai este nevoie de niciuna dintre opțiunile de proiectare pe care le-am menționat mai sus.

Samsung lucrează la introducerea camerelor sub afișaj pentru un ecran de 100%

Acum, aceasta nu este prima dată când Samsung a dezvăluit că lucrează la o astfel de tehnologie. Anterior au mai fost informații că Samsung Display explorează o astfel de idee. Această nouă informație vină să întărească pe cea anterioară.

Recent, mass-media din Coreea de Sud a scris că Samsung dezvoltă o nouă tehnologie pentru ecrane. Au fost speculații că gigantul tech poate realiza un smartphone cu „ecran complet perfect„, unde afișajul este în proporție de 100%. Persoana care a lansat afirmația a spus că „tehnologia va fi dezvoltată în așa fel încât locul camerei este invizibil și nu va afecta funcționalitatea camerei„.

Ubergizmo este un blog de tehnologie care oferă recenzii, știri și tutoriale despre produsele de tehnologie de consum. Are sediul în San Francisco, California, SUA. Blogul acoperă o gamă largă de gadget-uri, dispozitive de calcul, jocuri, evenimente, oportunități de publicitate, concepte de design, audio, descoperiri tehnologice și produse de divertisment la domiciliu.

Tehnologia camerei sub ecran poate controla ecranul, astfel încât atunci când camera frontală este activată, ecranul din zona camerei va deveni automat transparent. Cu alte cuvinte, această tehnologie va fi similară cu tehnologia de amprentă digitală și va funcționa prin transparența ecranului.

Din păcate, Samsung nu a confirmat nimic oficial. De asemenea nu există încă nicio informație în legătură cu momentul când și dacă această tehnologie va ajunge pe smartphone-urile Samsung. Că vom mai avea de așteptat, este destul de sigur, nu poate fi luat în calcul așa ceva pe Galaxy Note 10. Posibil anul următor pe viitoarele telefoane din seria Samsung Galaxy S11.

La urma urmei, Samsung a introdus deja cu succes senzori de amprente sub display-ul lui Galaxy S10. O tehnologie ce la un moment dat părea de domeniul fantasticului a devenit posibilă. Putem să ne imaginăm că încorporarea unei camere foto sub display poate a fi posibilă în viitorul apropiat.