Samsung Electronics lucrează la o uimitoare dronă transformabilă

796

Samsung lucrează la un proiect de dronă convertibilă, aflăm dintr-un brevet depus de gigantul tech la USPTO. Destinată să echipeze următoarea generație de telefoane inteligente ca accesoriu, drona este echipată cu elici pliabile. Prin cererea de brevet depusă la Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA, Samsung ar putea intra pe piața dronelor. Această piață este estimat să genereze peste 30 de miliarde de dolari până în 2022, afirmă cel mai recent raport IDC.

Samsung a depus diverse brevete referitoare la drone în Coreea de Sud și SUA începând din 2016. În ianuarie 2017, Samsung a depus un brevet pentru o dronă care seamănă cu un elicopter și are patru elice. Gigantul high-tech a primit un alt brevet în 2018 de la USPTO, pentru o dronă care poate fi controlată de vocea și ochii utilizatorului. Este pentru prima dată când un producător de smartphone-uri plănuiește să lanseze o dronă pe piață.

Samsung a brevetat o dronă transformabilă

Pentru a ieși din tiparul obișnuit de drone produse de alte companii Samsung dezvoltă o dronă transformabilă. Elicele, brațele și alte componente sunt pliabile, după cum vedem în schițele care însoțesc cererea de brevet de invenție. Nu seamănă cu modelele de drone pe care Samsung le-a brevetat anterior.

Nu este deloc surprinzător, drona este echipată cu giroscop, barometru, busolă, senzori ultrasonici, senzori de temperatură, lumină și senzor ultra-violet. Super mașinăria high-end, ar trebui să servească drept accesoriu la o nouă generație de smartphone-uri Galaxy. Posibil ca Galaxy Note 10 să poată dirija și drona care va veni la pachet. Este doar o speculație!

Dronele provin din aplicații militare, dar utilizarea lor se extinde rapid la aplicații comerciale, științifice, recreative, agricole și alte activități cum ar fi supravegherea, livrările de produse și fotografierea aeriană. SUA deținea în 2017 60% din piața mondială a dronelor militare.

Drona transformabilă are brațe și elice care pot fi pliate și desfăcute de pe corpul principal„. Spune Samsung în documentația din cererea de brevet. „Este un vehicul aerian fără pilot care poate fi transformat, combinând portabilitatea și performanța de vârf„, continuă descrierea din brevet.

Drona ar fi complet controlabilă cu un smartphone, tabletă sau un PC. Samsung adaugă că drona poate fi controlată cu orice dispozitiv electronic produs de companie. Credem că Samsung se referă în special obiecte dedicate automatizării din acasă. Printre acestea amintim Galaxy Home, difuzorul conectat cu Bixby, frigiderele sau televizoarele conectate Samsung.

Cândva prin 2015 Samsung și-a imaginat chiar un smartphone care se transformă într-o dronă și poate zbura. Deocamdată, nu este clar dacă producătorul intenționează să intre pe piața dronelor, o piață cu potențial financiar fantastic în viitor.