Samsung lucrează la un nou procesor, va depăși Apple A14 Bionic

481
Samsung lucreaza la un nou procesor va depasi Apple A14 Bionic
Sursa Foto: via gizmochina.com

Samsung a lansat recent cele mai noi smartphone-uri emblematice cu seria Galaxy S21. Toate trei sunt alimentate de noul procesor Exynos 2100 sau de Snapdragon 888, în funcție de regiunea de disponibilitate. Conform informațiilor de până acum, noul cip-set Samsung este cel puțin la nivelul lui Snapdragon 888.

Deși Samsung Exynos 2100 este o mare îmbunătățire față de Exynos 990 și la nivelul lui Snapdragon 888, procesorul Samsung rămâne în urmă în comparație cu cip-setul Apple A14 Bionic care alimentează ultima serie Apple iPhone 12. Acest lucru nu este chiar pe placul companiei sud-coreene.

Un nou procesor high-end Samsung va fi lansat în Q2 2021

Acum, potrivit GizmoChina, gigantul high-tech sud-coreean lucrează la un nou chipset cu scopul de a depăși performanțele Apple A14 Bionic. În plus, se mai spune că acest nou cip-set mobil ar putea fi lansat în prima jumătate a acestui an. Este demn de remarcat faptul că Samsung Exynos 2100 este comparabil cu cip-setul emblematic Snapdragon 888 când vine vorba efectiv de testarea procesorului. Cu toate acestea, rămâne în urmă în ceea ce privește performanța procesorului grafic (GPU).

Am scris anul trecut că Samsung lucrează cu AMD pentru îmbunătățirea performanței grafice pe viitoarele sale cipuri Exynos. Rezultatele timpurii ale performanței sunt, de asemenea, impresionante și plasează cip-setul înaintea noului procesor Apple A14 Bionic cu o marjă semnificativă.

AMD – Advanced Micro Devices este o companie americană, cu sediul în Sunnyvale, California. Este al doilea producător de microprocesoare x86 din lume, după Intel. Este și al doilea producător de procesoare grafice, după Nvidia.

Timpul sugerat pentru lansare este undeva în al doilea trimestru al acestui an. Cu această lansare timpurie compania pare să fie pe o cale de a schimba programul de lansare a cip-seturilor sale. Deoarece soarta seriei Galaxy Note rămâne momentan neclară – sunt informații neconfirmate că primim un Galaxy Note 21 Ultra – va fi interesant să vedem ce smartphone Galaxy va primul care va fi alimentat de acest noul procesor Samsung.

Foarte mulți utilizatori și fani Samsung așteaptă viitoarele procesoare Exynos de generație următoare. Sperăm și noi și ei că noul procesor al companiei nu va dezamăgi. Noul GPU Samsung nu numai că va trebui să fie mai bun decât cel din Exynos 1080 și Exynos 2100, dar va depăși să depășească și GPU-ul Adreno 660 din Snapdragon 888.