Samsung lucrează la deja One UI 2.5 pentru smartphone-urile sale

799
Sursa Foto: via androidheadlines.com

Toate smartphone-urile și tabletele de la Samsung care rulează Android 10 utilizează  software-ul One UI 2.0. Telefoanele de ultimă generație, precum Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra și Galaxy Z Flip, lansate recent, sunt preinstalate cu interfața One UI 2.1. Dispozitivele mai vechi vor primi și ele actualizarea One UI 2.0.  Acum Samsung lucrează la One UI 2.5 pentru dispozitivele sale viitoare.

Samsung nu a terminat încă actualizarea One UI 2.0 la toate modelele sale eligibile. Totuși, un moderator de pe forumul Comunității Samsung din Coreea de Sud a confirmat că Samsung dezvoltă One UI 2.5. Moderatorul, conform prietenilor noștri de la AndroidHeadlines, este manager de produse HomeScreen la Samsung. Acesta nu a dezvăluit lista completă a funcțiilor One UI 2.5, dar a confirmat că viitoarea versiune a One UI va aduce gesturile de navigare Google către lansatorii de aplicații terțe.

Noi gesturi de navigare cu One UI 2.5 pe smartphone-urile Samsung

Documentul de definire a compatibilității Android 10 de la Google prevede că fiecare producător de smartphone include suport pentru navigarea prin gesturi pe dispozitivele lor cu Android 10. Samsung a adăugat suport pentru gesturile de navigare pentru Android 10 în One UI 2.0. Utilizatorii au posibilitatea de a alege fie să folosească bara de navigație tradițională, să înlocuiască acele butoane cu gesturi glisante sau să utilizeze gesturi de navigare în stil Google.

Seria Galaxy Note 20 va fi probabil prima care va avea acces la noua interfață Samsung One UI 2.5. Aceasta ar trebui să fie disponibilă apoi și pentru alte dispozitive Galaxy care rulează Android 10, dar nu este clar când. Deocamdată nu există o cronologie pentru acest lucru.

Google a fondat în 4 septembrie 1998 și este cel mai vizitat site web din lume. Google este cel mai valoros brand din lume începând din 2017. Google a declarat că misiunea sa este „de a organiza informațiile lumii și de a le face universal accesibile și utile”.

În prezent, nu există suficiente informații despre lista completă a caracteristicilor One UI 2.5. Cu toate acestea, moderatorul ecranului de start al forumului spune că software-ul care urmează va aduce gesturile de navigare Google către lansatorii de aplicații terțe, ceva ce nu este disponibil pe telefoanele care rulează One UI 2.0 sau One UI 2.1.

Samsung One UI 2.1 va ajunge pe toate smartphone-urile compatibile

Numai flagship-urile Samsung amintite mai sus rulează în prezent Android 10 bazat pe One UI 2.1. În timp ce dispozitive precum Galaxy A51 și Galaxy A71, livrate tot cu Android 10 din cutie, primesc doar One UI 2.0. Samsung Galaxy S10, Note 10, Galaxy S9, Note 9 și, eventual, Galaxy Fold vor primi One UI 2.1 printr-o actualizare viitoare de software. One UI 2.1 adaugă funcții precum Partajare rapidă, asistență Spotify în aplicația Clock și multe altele la software-ul Samsung. Rămâne de văzut ce mai aduce One UI 2.5.

Smartphone-urile Samsung Galaxy A ce vor fi lansate după Galaxy Note 20 ar putea primi și ele One UI 2.5. Este posibil ca Samsung să deruleze One UI 2.5 pe mai multe dispozitive din Galaxy A, Galaxy M, Galaxy Note, Galaxy S, Galaxy Z și seria Galaxy Fold în viitor.