Samsung Magician actualizat, rezolvată o vulnerabilitate severă

209
Samsung Magician Software updated
Sursa foto: via tomshardware.com

Samsung Magician este software-ul folosit pentru a optimiza unitățile SSD ale companiei Samsung. Magician permite utilizatorilor să urmărească starea de sănătate a unității, să gestioneze și să își protejeze datele, precum și să îmbunătățească performanța unității. Software-ul Samsung Magician este dezvoltat și distribuit exclusiv pentru proprietarii de SSD-uri Samsung și nu va funcționa cu alte mărci.

Acum Samsung a lansat o actualizare a software-ului său Magician pentru Windows după ce a fost găsită o vulnerabilitate de „severitate ridicată”. Problema a fost la Magician Software utilitarul de gestionare a stocării plin de caracteristici al companiei, dar se știe că versiunea 8.0.0 a magicianului a fost afectată de CVE-2024-23769. Samsung a lansat versiunea 8.0.1 pentru utilizatorii de PC, reparând vulnerabilitatea.

Vulnerabilitatea CVE-2024-23769 are un scor CVE de 7,3 și este astfel clasificată ca o problemă de securitate de mare severitate. Potrivit Samsung, citat de Tomshardware vulnerabilitatea a fost raportată pentru prima dată pe 30 octombrie anul trecut.

Samsung a descris vulnerabilitatea ca permițând „controlul necorespunzător al privilegiilor pentru conducta numită în Samsung Magician PC Software 8.0.0 (pentru Windows) care permite unui atacator local să citească date privilegiate”. Asta înseamnă că un atacator ar putea accesa informațiile unui utilizator cu privilegii de nivel superior atunci când folosește un sistem Windows care rulează software-ul Samsung. De exemplu, un utilizator putea avea acces la fișierele unui utilizator administrator.

Dacă aveți un SSD Samsung, o unitate de memorie sau un card de memorie și utilizați versiunea pentru Windows a Magician Software, puteți accesa pagina de descărcări pentru a obține această versiune actualizată 8.0.1. Cei mai mulți utilizatorii de Android sunt încă pe versiunea 8.0.0, se pare. În plus, nu cunoaștem alte modificări aduse versiunii 8.0.1 pentru Windows, deoarece Samsung nu a specificat nimic momentan. Cel mai nou program de instalare a software-ului Samsung Magician pentru Windows are o mărime de 186MB.

SSD – Solid-state drive este dispozitiv de stocare a datelor. SSD-ul a fost inventat de Fujio Masuoka la compania Toshiba în 1980. Primii cinci producători mondiali de SSD-uri sunt: Samsung, Crucial, Western Digital, Seagate și Intel.

SSD-urile Samsung se clasează foarte bine în cele mai bune SSD-uri din 2024 și sunt actualizate frecvent. De fapt, Samsung SSD 990 PRO de 4TB este extraordinar din toate punctele de vedere. Nu trebuie confundat cu SSD-ul Samsung 990 EVO, numit similar, foarte bun și el.