Samsung SSD 990 PRO de 4TB: caracteristici și prețuri

283
Samsung SSD 990 PRO
Sursă foto: SamLover

Samsung SSD 990 PRO de 4TB este un nou SSD de 4 terabyte (TB) din seria SSD 990 PRO. Tehnologia V-NAND (V8) de a opta generație de la Samsung și controlerul proprietar îmbunătățit alimentează seria 990 PRO de SSD-uri PCIe 4.0 de înaltă performanță. Seria 990 PRO este considerată cel mai bun SSD pentru PC-urile, laptopurile, consolele de jocuri și sistemele de calcul de astăzi. Noul dispozitiv de stocare SSD – solid-state drive este proiectat pentru cantități enorme de date. De exemplu, cele necesare pentru lucrările grafice 3D/4K, analiza datelor și jocurile de înaltă calitate.

Cu o capacitate foarte mare de stocare, noul SSD promite o fiabilitate și o durată de viață mai bună. Astfel este alegerea perfectă pentru utilizatorii cu sarcini mari de lucru și cerințe mari de capacitate de stocare. 990 PRO are un profil mai mic în comparație cu SSD-urile M.2 cu două fețe. Acest lucru se datorează unui NAND de înaltă densitate V8 de 1TB și tehnologiei de stivuire a memoriei, potrivit SamLover. Cu un factor de formă M.2 pe o singură față, designul oferă mult spațiu de stocare și performanță de lungă durată.

„Jucătorii de astăzi și profesioniștii creativi au nevoie de SSD-uri de înaltă capacitate, de înaltă performanță. Noul SSD 990 PRO de 4TB de la Samsung este soluția de stocare perfectă pentru a le satisface nevoile. A spus Hangu Sohn, Corporate Vice President al echipei Memory Brand Product Biz Team la Samsung Electronics. “Pe măsură ce cererea de conținut de înaltă rezoluție și viteze ultrarapide de procesare a datelor continuă să crească, stocarea de înaltă performanță a devenit o cerință de bază.”

Samsung SSD 990 PRO de 4TB are cea mai mare performanță de citire

În plus, SSD-ul reduce foarte mult întârzierile jocurilor și accelerează încărcarea filmelor de înaltă calitate, îmbunătățind experiența jucătorilor. Noul SSD se va lăuda cu cea mai mare performanță de citire aleatorie dintre SSD-urile de consum cu o interfață PCIe 4.0. De asemenea, oferă performanțe maxime cu această, cu rate de citire și scriere secvențială de până la 1.600 K și 1.500 K IOPS3. Acest lucru este excelent pentru jucători și profesioniști creativi. Utilizatorii pot profita de experiențele de joc în timp real cu cadre pe secundă (FPS) ridicate în mod constant datorită capacității seriei 990 PRO de a reduce latența.

Prin menținerea firmware-ului și acceptând funcționalitatea RGB pentru 990 PRO cu radiator, software-ul Samsung Magician asigură performanță maximă în SSD-uri și oferă jucătorilor posibilitatea de a personaliza culorile și efectele LED. Următoarea versiune Samsung Magician 8.0 este programată pentru lansare în septembrie 2023. Noul Magician va fi o soluție software integrată pentru SSD-uri, SSD-uri portabile, carduri de memorie și unități flash USB.

SSD – Solid-state drive sau „unitate cu cipuri”, este dispozitiv de stocare a datelor. Utilizează circuite integrate ca memorie, în loc de plăci sau discuri magnetice de hard disk-uri convenționale. SSD-ul a fost inventat de Fujio Masuoka la Toshiba în 1980.

SSD-ul Samsung SSD 990 PRO 4TB va fi disponibil în două versiuni: una fără radiator și alta cu radiator. Versiunea fără radiator va avea un preț de 345$, iar versiunea cu radiator va avea un preț de 355$. Ambele versiuni vor fi disponibile pentru cumpărare de pe site-ul web Samsung și la anumiți retaileri începând cu octombrie 2023.