Samsung a confirmat că nu va produce mașini electrice

295
Samsung a confirmat ca nu va produce masini electrice
Sursa Foto: via androidheadlines.com

Samsung oferă diverse produse și servicii periferice industriei auto. Produce procesoare auto, sisteme de infotainment în mașină, baterii EV (vehicule electrice) și chei digitale ale mașinii. Nu e de mirare că au existat zvonuri că gigantul tech și-a făcut și propria mașină. Mai exact o mașină electrică. Dar gigantul coreean a confirmat că nu are astfel de planuri. Nu vom vedea un EV cu marca Samsung, cel puțin în viitorul apropiat.

Citând doi directori Samsung implicați direct în această problemă, The Korea Times scrie că Samsung a decis să nu producă mașini electrice, deoarece nu crede că segmentul va înregistra profituri durabile. În plus, Samsung furnizează deja diverse componente producătorilor existenți de vehicule electrice. Conform AndroidHeadlines, Samsung nu vrea să concureze direct cu clienții săi și să fie implicat într-o situație asemănătoare bătăliei de litigii privind brevetele cu Apple, care a durat mai bine de zece ani.

Samsung rămâne un furnizor de componente pentru producătorii EV

După analize amănunțite, răspunsuri și discuții cu clienții, conducerea Samsung a ajuns la un consens că a face o incursiune în segmentul EV finit nu va fi potrivită atât din punct de vedere al profitului, cât și din perspectiva managementului clienților”. Au declarat surse Samsung publicației sus amintite.

Samsung spune că perfecțiunea în ceea ce privește designul și calitatea este cheia succesului în segmentul EV. Compania crede că mai are mult de lucru în zona de design. Acest lucru va costa foarte mult, iar firma coreeană o consideră o „valoare negarantată”. Nu are rost să intri într-o afacere în care nu există o cale clară către profitabilitate. Samsung furnizează componente pentru mașini EV companiiilor Tesla, BMW, Volvo, Stellantis și Volkswagen printre altele.

Volvo în limba latină înseamnă „mă rostogolesc”. În 1959, Volvo a fost primul producător de mașini care a introdus centura de siguranță standard în trei puncte. Compania Volvo este al doilea producător mondial de camioane grele.

În schimb, Samsung consideră că furnizarea de componente producătorilor de vehicule electrice este mai profitabilă. În acest fel, va rămâne, de asemenea, ferit de eventualele conflicte cu clienții săi existenți. Potrivit sursei, compania „recunoaște că menținerea unor alianțe și parteneriate la nivel înalt cu clienții va fi mai substanțială decât avansarea în segmente de afaceri, ceea ce ar putea dăuna intereselor clienților corporativi”.

Conform noilor informații, Samsung mizează pe profitabilitatea îmbunătățită a afacerii cu semiconductori. Au existat probleme și aici, dar divizia de semiconductori este încă cea mai profitabilă afacere a companiei. Se pregătește acum să introducă tehnologia GAAFET (Gate-All-Around Field Effect Transistor) de 3nm, în cursul acestui an. Gigantul coreean speră ca noua tehnologie de cip să-l ajute să recâștige unii dintre clienții pe care i-a pierdut recent din cauza diverselor probleme.