Samsung SDI va deschide o fabrică de baterii EV în SUA

301
Samsung SDI vrea sa deschida o noua fabrica de baterii EV in SUA
Sursa Foto: via koreaherald.com

CEO-ul Samsung SDI, Choi Yoon-ho, a sugerat ieri că filiala Samsung Electronics are planuri de a construi propria fabrică de baterii EV (electric vehicles) în SUA. Piața nord-americană este în plină dezvoltare a vehiculelor electrice și Samsung SDI vrea să înființeze o societate mixtă cu Stellantis, producătorul de vehicule Jeep, Fiat și Peugeot. Detalii despre joint venture-ul Samsung SDI – Stellantis vor fi anunțate în curând, spune CEO-ul subsidiarei Samsung Electronics.

Despre joint venture-ul cu Stellantis, credem că trebuie să existe propria noastră bază de producție în SUA”. A spus Choi reporterilor după o adunare generală a acționarilor la Seul, conform The Korea Herald. „Luăm în considerare diverse modalități de a spori capacitatea de producție acolo”.

Anul trecut, Samsung SDI a anunțat că va înființa o societate mixtă cu Stellantis, al patrulea producător de automobile din lume, în SUA pentru a produce celule și module de baterie pentru vehicule electrice.

Samsung SDI va deschide o fabrică de baterii EV în SUA

Având în vedere că producția va începe în prima jumătate a anului 2025, Samsung SDI își propune să crească capacitatea de producție de la 23 gigawați-oră la 40 gigawați-oră. Locația nu a fost încă dezvăluită. Choi Yoon-ho a spus că sunt discuții avansate cu autoritățile locale privind beneficiile fiscale și alte stimulente. „Vom anunța locația în curând”, a spus el. „Securizarea mai multor clienți este crucială în domeniul bateriilor. Suntem în discuții cu mai mulți producători de automobile pentru posibile parteneriate, altele decât Stellantis”.

Stellantis este o o corporație formată din compania italo-americană Fiat Chrysler și grupul francez PSA. Compania are sediul central în Amsterdam, Olanda. Stellantis va investi ~30 miliarde euro până în 2025 pentru electrificarea mărcilor sale.

Choi Yoon-ho, fostul director financiar al Samsung Electronics, a preluat mandatul în decembrie, după remaniere la sfârșitul anului. CEO-ul Samsung SDI a spus că „Vom deveni o companie de top până în 2030, cu cea mai bună calitate și rentabilitate a produsului”.

În comparație cu rivalii săi LG Energy Solution și SK, care au făcut investiții masive în ultimii ani, Samsung SDI a fost mai puțin agresiv în cheltuieli, deoarece pare să se concentreze mai mult pe îmbunătățirea profitabilității. Choi a spus referitor la acest lucru: „Politica de investiții poate fi văzută din perspective diferite. Facem investiții în concordanță cu creșterea pieței”.