Samsung extinde folosirea de materiale ecologice pentru ambalaje

190
Samsung extinde folosirea de materiale ecologice pentru ambalaje
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics își extinde aplicarea de materiale ecologice la ambalajele utilizate pentru livrarea materialelor de service pentru repararea produselor. Din iunie anul trecut, Samsung Electronics a transformat cutiile de transport și benzile pentru materialele de service trimise de la fabricile de producție la centrele de service autohtone în materiale ecologice.

De exemplu, pentru cutia de expediere, cutia de expediere existentă este din material certificat ecologic, potrivit Samsung Newsroom. Banda de lipire din plastic este înlocuită cu o bandă de hârtie. Airbag -> material de amortizare din hârtie (tip fagure, tip mototolit).

Planul Samsung este de a folosi cât mai multe materiale ecologice

Planul este de a extinde aceste materiale ecologice pentru ambalare la toate centrele de servicii globale până în august. Acest lucru este de așteptat să reducă emisiile de carbon cu aproximativ 326 de tone pe an. Aceasta este echivalentă cu cantitatea absorbită de aproximativ 38.000 de pini care au 30 de ani într-un an.

În plus, cutiile de expediere ale produselor după reparațiile din centrele de service sunt înlocuite cu materiale ecologice. Samsung Electronics a aplicat materiale ecologice pe cutiile de livrare a produselor după reparații din octombrie a anului trecut și intenționează să extindă acest lucru la centrele de service majore din 31 de țări din întreaga lume.

Cele mai mari emisii de dioxid de carbon în atmosferă sunt în China, Statele Unite, India, Rusia și Japonia. Sunt și țări care elimină mai puțin dioxid de carbon decât extrage din atmosferă, este vorba despre Bhutan și Surinam.

În special, „designul upcycling” a fost aplicat pe cutia de livrare a produsului folosind materiale ecologice, astfel încât să poată fi folosit în alte scopuri după utilizare. Samsung oferă un videoclip despre cum să asamblați cu ușurință cutia de expediere într-un suport pentru dispozitivul mobil prin codul QR din interiorul cutiei. Samsung a primit mai multe premii pentru programele sale de reciclare a materialelor și folosirea de materiale ecologice.

În același timp, Samsung Electronics are un sistem „Fără hârtie” care emite printuri pe hârtie. Este vorba despre chitanțe și extrase de cont ca documente electronice furnizate clienților de la centrele de service din 180 de țări, începând cu luna iunie a anului trecut. Scopul acestei initiative a fost de a consolida eforturile ecologice ale clienților.