Samsung a primit trei premii pentru reciclare și protecția mediului

792
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a primit trei premii care reflectă angajamentul companiei pentru reciclare durabilă, reciclare și gestionarea deșeurilor. În cadrul ceremoniei de premiere „Sustainable Materials Management 2019” (SMM) Electronics Challenge, găzduită de Agenția de Protecție a Mediului (EPA) din SUA, Samsung a primit premii Champion și Tier. În acest an Samsung a primit premiile pentru inovație și la Consumer Electronics Show (CES), pentru promovarea utilizării eficiente a resurselor.

„Sustainable Materials Management” 2019 Electronics Challenge, organizat din 2014, este ceremonia anuală de premiere a EPA. Premiază companiile pentru gestionarea durabilă a materialelor și o reciclare responsabilă, companii care în SUA, se angajează în mod voluntar în programe de reciclare. Premiile sunt acordate în două categorii. „Premiul Campion – Champion Award” pentru produse, non-produse și tehnologii noi care sunt valorificate în moduri conștiente de mediu și „Premiul Tier – Tier Awards” pentru activități de reciclare. În acest an, Samsung a câștigat premii în ambele categorii, iar pe 8 ianuarie, mai multe persoane importante din conducerea Samsung au participat la ceremonia de premiere SMM Electronics Challenge de la Las Vegas.

Premii importante primite de Samsung pentru reciclarea smartphone-urilor

În categoria Champion Award, Samsung a primit cel de-al treilea premiu Cutting-Edge Award de la crearea premiului în 2016. Acest premiu este pentru companiile cu idei de pionierat în sustenabilitatea electronică. Compania a fost premiată pentru proiectul „Galaxy Upcycling”. Conform SamsungNews, este un proiect dedicat reciclării telefoanelor mobile uzate cu scopul de a proteja mediul înconjurător.

Proiectul Galaxy Upcycling transformă telefoanele mobile învechite care nu mai sunt utilizate în dispozitive internet-of-things (IoT). Începând cu 2017, în parteneriat cu cercetătorii medicali coreeni, smartphone-urile au fost reciclate pentru dezvoltarea de echipamentelor portabile de control al ochilor. În 2017, acest proiect a câștigat premiul SMM Cutting-Edge Award pentru prima dată. Prin Galaxy Upcycling au fost furnizate 90 de oftalmoscoape portabile în Vietnam.

e-Stewards este un standard de reciclare a deșeurilor electronice creat de Basel Action Network o organizație non-guvernamentală din Seattle, SUA. Pentru a obține o certificare e-Stewards, companiile de reciclare sunt supuse unui audit și apoi sunt controlate anual.

În categoria Tier Awards, Samsung a primit, pentru al șaselea an consecutiv, un premiu „Gold”. Este acordat numai companiilor care trimit cel puțin 96% din toate echipamentele electronice folosite la companii terțe de reciclare certificate. Samsung a fost premiată pentru colectarea și reciclarea a 60.000 de tone de echipamente electronice de deșeuri în 2018. A încheiat contracte numai cu furnizorii certificați e-Stewards, un standard de certificare pentru cei ce reciclează electronice.

Mai mult, compania participă activ la eCycling, un program voluntar de colectare a deșeurilor electronice pentru companii organizat de CTA (Consumer Technology Association din SUA).

La CES 2020 Samsung a primit „CES Innovation Awards” pentru designul Samsung Serif Eco-Packaging, pentru promovarea utilizării eficiente a resurselor. Este ambalajul pentru televizorul The Serif. Acest ambalaj va fi extins la toată linia TV Samsung Serif în prima jumătate a anului 2020.