Samsung Medical Center în era 5G, un spital inteligent alimentat de AI

636
Sursa Foto: Samsung Medical Center

Samsung vrea să utilizeze noi tehnologii pentru îmbunătățirea asistenței medicale. Samsung și KT Corporation și-au unit forțele pentru a aduce 5G la Samsung Medical Center (SMC) din Seul, pentru crea „servicii medicale inovatoare pentru noua eră 5G” – conform SamMobile care citează PR Newswire. 5G permite accesul ușor la date digitale și înregistrări video, la intervenții chirurgicale la distanță, alimentează roboți pentru asistență în sala de operare și gestionează IA pentru îngrijirea pacienților.

Centrul Medical Samsung poate efectua acum analize patologice digitale prin programul 5G. Este primul spital din lume care a utilizat 5G pentru procedurile medicale la fața locului. În mod normal, țesuturile prelevate de la un pacient în timpul operației sunt trimise în diferite locuri pentru analize, iar această procedură poate dura până la 20 de minute. Dar Departamentul de patologie de la SMC poate acum obține toate aceste informații mult mai rapid prin intermediul rețelei 5G.

Educație chirurgicală la distanță, roboți și AI

Un alt domeniu îmbunătățit de rețeaua 5G este instruirea la distanță. Samsung și KT Corporation au dezvoltat un program de educație bazat pe 5G, pentru Samsung Medical Center. Prin acesta permite chirurgilor din sălile de operație să ofere instruire la distanță grupurilor de studenți, viitori chirurgi, prin transmisii video și audio de înaltă calitate în timp real.

Sălile de operație de la Samsung Medical Center au fost îmbunătățite cu adăugarea unui robot AI conectat la 5G, astfel conceput pentru a îndepărta deșeurile medicale și a furniza consumabile.

Samsung Medical Center este un spital din Seul, Coreea de Sud deschis în 1994. Este numit de mass-media coreeană spitalul nr. 1 din țară. Are 20 de etaje supra-terane și cinci etaje subterane. Are 40 de secții, 10 centre de specialitate, 120 de clinici speciale și 1.306 de paturi.

După cum am menționat, inteligența artificială (AI) joacă aici un rol important. AI prin 5G la Samsung Medical Center oferă îngrijire internă și permite pacienților să controleze cu ușurință anumite aspecte din salon, folosind comenzi vocale. AI-ul funcționează în esență ca un hub 5G IoT pentru alte dispozitive inteligente care pot fi amplasate în cameră. În plus, pacienții pot alege, să acorde permisiunea AI pentru a-și accesa starea medicală și pot îmbunătăți timpii de răspuns ai personalului medical în situații de urgență.

Aplicațiile AR și VR sunt în dezvoltare la Samsung Mediacal Center

Samsung și KT Corporation doresc să îmbunătățească în continuare Samsung Medical Center cu aplicații AR (realitate augmentată) și VR (realitate virtuală). Aceste tehnologii vor fi utilizate în principal în scopuri educaționale și vor oferi acces la cursuri în timp real.

Aplicația VR a Samsung, adică Gear VR, nu a fost foarte mult în centrul atenției în ultima perioadă. Cele mai recente telefoane pilot ale companiei Galaxy nu mai oferă compatibilitate Gear VR, iar setul cu cască Oculus nu a avut succesul scontat. Cu toate acestea, VR a avut alte aplicații dincolo de divertisment încă de la început. Într-un mediu închis alimentat de 5G – cum ar fi Samsung Medical Center – VR poate deveni un instrument de învățare incredibil.