Samsung Medison partener cu Intel pentru ecografe cu ultrasunete

621
Sursa Foto: Samsung Medison

Samsung Medison este o companie producătoare de echipamente medicale, o filială a Samsung Electronics. Samsung Medison este lider mondial în domeniul dispozitivelor medicale, specializată în dispozitive de diagnosticare prin imagini. Acum subsidiara Samsung colaborează cu Intel pentru noi soluții inteligente de lucru pentru a îmbunătăți măsurătorile obstetricale, pentru a îmbunătăți siguranța maternă și fetală.

Ca parte a acestei colaborări, BiometryAssist și LaborAssist de la Samsung Medison va folosi un procesor Intel Core i3, setul de instrumente OpenVINO și biblioteca OpenCV pentru automatizarea și simplificarea măsurătorilor fetale. Biometry Assist este o tehnologie din ecografele Samsung care permite utilizatorilor să măsoare creșterea fătului mai rapid și, cu o precizie mai mare.

Colaborare Samsung Medson cu Intel pentru ecografe mai performante

În acest fel ecografiile pot fi făcute mai rapid și mai precis datorită unei colaborări între Samsung Medison și Intel. În urma acestei colaborări măsurătorile fetale vor fi făcute în aproximativ 85 de milisecunde, cu o precizie de peste 97%.

Aceste tehnologii Intel permit LaborAssist al companiei Samsung să identifice automat progresia fătului în timpul travaliului. În acest fel medicii pot înțelege mai bine progresului fătului, eliminând în același timp nevoia de examene vaginale digitale invazive.

Intel este o companie americană fondată în 18 iulie 1968. Are sediul în Santa Clara, California, SUA. Numele vine de la Integrated Electronics Corporation. Este cea mai mare companie de semiconductoare din lume. 58% din vânzările Intel provin din afara SUA.

Won-Chul Bang, vicepreședinte Samsung Medison, a declarat: „Samsung lucrează pentru a îmbunătăți eficiența noilor caracteristici de diagnosticare și a serviciilor medicale. Folosirea setului de instrumente OpenVINO și a bibliotecii OpenCV de la Intel sunt un mare aliat în atingerea acestor obiective”.

Claire Celeste Carnes, director de marketing Intel Health and Life Sciences, a declarat: „La Intel, ne concentrăm pe crearea și activarea tehnologiei care schimbă lumea, care îmbogățește viața fiecărei persoane de pe Pământ. „Lucrăm cu Samsung Medison pentru a adopta cele mai noi tehnologii. Acestea îmbunătățesc siguranța pacientului și îmbunătățesc fluxurile de lucru clinice. În acest caz, pentru îngrijirea importantă și sensibilă la timp în timpul sarcinii”.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aproximativ 295.000 de femei au murit în timpul sarcinii și după naștere în 2017. Cercetările efectuate de Institutul Perinatal au constatat că urmărirea dezvoltării fătului este vitală pentru o bună îngrijire prenatală, potrivit Medicaldevice-network. Poate ajuta la prevenirea pierderii sarcinii atunci când medicii pot urmării mai bine evoluția unei sarcini.

BiometryAssist și LaborAssist certificate de FDA

BiometryAssist și LaborAssist au primit autorizația de la Food and Drug Administration (FDA) în acest an. Aceste soluții sunt deja utilizate în 80 de țări, inclusiv Coreea de Sud, Italia, Brazilia, Franța, Rusia și SUA. Samsung Medison își va continua parteneriatul cu Intel pentru a-și dezvolta ecografe cu ultrasunete folosind inteligența artificială (AI) și tehnologiile avansate.

Portofoliul companiei de ecografe cu ultrasunete include Nerve Tracking, SW Beamforming și AI Module. În 2018, Samsung Medison și-a lansat sistemul de ultrasunete premium HERA W10, împreună cu prototipul unui dispozitiv cu ultrasunete de tip scaun HERA I10.