Samsung va furniza memoria LPDDR5 pentru Xiaomi Mi 10

1028
Sursa Foto: Lei Jun via gizmochina.com

Xiaomi va lansa anul acesta seria sa de smartphone-uri Mi 10. Au fost zvonuri pe site-ul chinez Weibo că această serie va ave memoria de ultimă generație LPDDR5. Micron a fost primul care a confirmat această veste și a anunțat producția în masă a primului cip LPDDR5 RAM pentru Xiaomi Mi 10. Memoria Samsung LPDDR5 va fi și ea pe aceste smartphone-uri.

Samsung a început să producă în premieră primele DRAM mobile LPDDR5 de 12GB anul trecut în vară. Noile memorii Samsung măresc capacitățile 5G și AI și extind viața bateriei. LPDDR5 poate transfera 44GB de date sau aproximativ 12 filme Full HD (de 3,7GB), într-o secundă. Noua memorie utilizează de asemenea cu până la 30% mai puțină energie decât predecesorul său LPDDR4X.

Așteptăm o memorie Samsung LPDDR5 de 16 GB pe viitorul Galaxy Note 20

Samsung va furniza memoria LPDDR5 new-age pentru întreaga viitoarea serie de smartphone-uri Xiaomi Mi 10. CEO-ul Xiaomi, Lei Jun, a confirmat că seria Mi 10 va folosi memoria Samsung, precum și cipurile de memorie LPDDR5 de la Micron. Și smartphone-ul pilot al companiei ZTE, Nubia Red Magic 5G, este de așteptat să utilizeze noul cip de memorie Samsung. Seria Samsung Galaxy S20 va avea memorie RAM de 12GB, momentan nu sunt informații confirmate că LPDDR5 se va regăsi pe această serie.

Producătorul chinez Realme este posibil să lanseze un smartphone-pilot 5G cu memorie LPDDR5 la MWC 2020 Barcelona. Se speculează că și acesta va avea memoria Samsung LPDDR5, dar nici în acest caz nu sunt informații sigure. Conform GizmoChina, atât cipurile de memorie LPDDR5 Samsung, cât și Micron promit viteze de până la 6,4 Gbps. Acest lucru înseamnă un impuls semnificativ de 50% în comparație cu generația anterioară LPDDR4X. Noile memorii new age promit, de asemenea, o reducere cu 20-30% a consumului de energie.

LPDDRLow-Power Double Data Rate este un tip de memorie RAM adaptată pentru smartphone-uri, tablete și sisteme înglobate. Memoriile LPDDR sunt de mici dimensiuni, nu se încălzesc excesiv și au un consum redus de energie. Principalii furnizori mondiali sunt Samsung, Micron și SK Hynix.

Memorii RAM tot mai mari la mai multe companii

Și dacă Samsung furnizează cipuri de memorie LPDDR5 pentru Xiaomi Mi 10, nu putem exclude în totalitate și posibilitatea unei variantei de top cu o memorie Samsung LPDDR5 de 16GB. Până la urmă, Samsung a dezvăluit că lucrează la un modul RAM de 16GB pentru 2020. Sigur că sperăm să vedem un LPDDR5 de 16GB și pe Samsung Galaxy Note 20.

Chiar și modelul Redmi K20 Pro Premium, produs de sub-brandul companiei Xiaomi, oferă o configurație extremă de memorie de 12GB + 512GB. Xiaomi a fost în ultimul timp mereu în prim plan când a fost vorba despre noi module de memorie RAM de capacitate mare pe telefoanele sale pilot. De exemplu, cel mai recent Mi 9 Pro 5G are și o variantă de 12GB RAM. Așadar, nu va fi surprinzător să vedem un modul RAM Samsung LPDDR5 de 16GB în modelul Galaxy Note 20 5G și Xiaomi Mi 10 Pro 5G.