Samsung a lansat o nouă gamă de memorii SSD de până la 4TB

802

Samsung Electronics a lansat noua sa unitate SSD (solid-state drive) – Samsung 860 QVO SSD. Aceasta are o capacitate de stocare de până la patru terabyte (TB), cu viteză și fiabilitate excepțională. Acest tip de memorie a fost construit pe arhitectura flash NAND de înaltă densitate pe mai multe niveluri. Modelul Samsung 860 QVO face capacitățile mai mari de memorie mai accesibile pentru utilizatori și la prețuri mai mici.

Consumatorii de astăzi folosesc, produc și stochează mai multe fișiere de înaltă rezoluție ca niciodată. Este vorba de videoclipuri 4K și jocuri grafice intensive, crescând astfel cererea pentru capacități și performanțe mai mari„. a declarat Dr. Mike Mang, vicepreședinte producție și marketing Memory Business la Samsung Electronics.

În principal utilizatorii de PC-uri lucrează cu mult mai mult conținut multimedia. Ei au adesea nevoie să-și îmbunătățească spațiul de stocare al PC-urilor pentru a îmbunătăți experiența zilnică. Bazat pe interfața SATA obișnuită și pe factorul de formă de 2,5 inch, modelul Samsung 860 QVO se potrivește perfect în majoritatea laptopurilor sau desktop-urilor standard. De asemenea, acest model oferă capacitate ridicată și performanță într-o singură unitate, la un preț accesibil. Astfel modelul 860 QVO elimină necesitatea utilizării unei combinații între un SSD și un hard disk pentru încărcare și stocare.

Samsung 860 QVO SSD are viteze mari de scriere și citire

Modelul dispune de viteze de citire și scriere de până la 550 megabiți pe secundă (MB/s) și respectiv 520 MB/s. Unitatea este, de asemenea, integrată cu tehnologia Intelligent TurboWrite, care ajută la mărirea vitezei, menținând în același timp performanțe ridicate pentru perioade mai lungi de timp.

SSD – solid-state drive este un dispozitiv de stocare a datelor care utilizează circuite integrate ca memorie pentru stocarea datelor. SSD-urile se deosebesc de unitățile HDD, prin aceea că SSD-urile folosesc numai micro-cipuri care rețin datele în memorii nevolatile, fără să aibă părți mobile.

În comparație cu produsele de 3TB, cele de 4TB cresc cantitatea de date stocate cu 33%. Pe baza unei analize aprofundate a modelelor de utilizare a SSD-urilor ale consumatorilor, Samsung oferă o garanție de trei ani sau până la 1.440 terabyte pentru versiunea 4TB.

Gigantul tehnic a declarat că va lansa Samsung 860 QVO, pe mai multe piețe globale, inclusiv Coreea și SUA. Modelele vor fi disponibile la vânzare din decembrie 2018, cu prețul de vânzare recomandat de producător începând de la 149,99 dolari pentru modelul 1TB. Potrivit NewsSamsung, modelul de 2TB va costa 299,99$ iar modelul de 4TB va avea un preț de pornire de 599,99$.