Samsung, artistul Michael Murphy și puterea tehnologiei Neo QLED

438
Samsung artistul Michael Murphy si puterea tehnologiei Neo QLED
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a găzduit zilele trecute o experiență de artă captivantă la Galeria Saatchi din Londra alături de artistul perceptiv, Michael Murphy. Împreună, au realizat o uimitoare instalație în spirală, creată din unsprezece ecrane de ultimă generație Samsung Neo QLED TV Infinity. Publicul a fost transportat, prin intermediul instalației imersive, în fața unei reprezentații unice a duo-ului de muzică electronică, Gorgon City, care s-a desfășurat în uimitorul loc, Skywalk Biokovo, de pe coasta Adriaticii în Croația. Echipa Cercle, producători cu o vastă experiență, au filmat primul spectacol de referință al piesei „Skywalk”, numită așa după locația iconică în care a avut loc reprezentația, care a apărut pe ecranele Neo QLED ale instalației vizuale într-o imagine realistă uimitoare.

Michael Murphy este un artist american cunoscut pentru arta sa perceptivă. Michael este bine cunoscut pentru stilul său unic de a face artă, denumit Arta Perceptuală, fiind pionierul acestui stil. Tehnica sa, cu accent principal pe percepția spectatorului, mai este descrisă ca „iluzii ale imaginilor redate în spațiul tridimensional”. Unele dintre cele mai notabile lucrări ale sale sunt Gun Country, The Immigrant și portretele lui Barack Obama.

Cercle produce experiențe unice, organizând, filmând și difuzând concerte în locații atent selectate din întreaga lume. Obiectivul principal al Cercle este prezentarea patrimoniului cultural și a reperelor în contextul muzicii electronice și a videoclipurilor.

Gorgon City este un duo de muzică electronică, format din Kyle Gibbon și Matt Robson-Scott. Sunetul unic al acestei perechi le-a câștigat un succes internațional pe scară largă în ultimii 5 ani, obținând peste 700 de milioane de stream-uri combinate până în prezent și punând muzică pentru o mulțime enormă de fani din întreaga lume.

Puterea tehnologiei Samsung Neo QLED

Experiența captivantă reprezintă continuarea angajamentului Samsung de a celebra intersectarea în plină evoluție a tehnologiei cu arta, acompaniată de mintea vizionară a lui Michael Murphy. Instalația în spirală a lui Murphy avea o înălțime de aproape 12 metri. A fost amplasată într-o cameră întunecată și publicul a putut vedea spectacolul exclusivist al Gorgon City. În același timp Cercle a etalat peisajele bogate din parcul natural stâncos Biokovo de pe coasta de sud a Croației. Totul a fost văzut pe ecranele de ultimă generație Samsung Neo QLED 8K Infinity. Pe măsură ce reprezentația celor de la Gorgon City s-a desfășurat pe pasarela arhitecturală de sticlă, izbitoare și complexă, iluzia perceptivă realizată de Murphy a fost dezvăluită prin intermediul celor unsprezece ecrane anti-strălucire, aproape fără rame, aflate în spirală.

„Sunt atât de mândru de această instalație. Este prima dată când lucrez cu astfel de imagini în mișcare în arta mea. Provocarea de a le integra nu doar pe un singur ecran, ci pe unsprezece, arată și se simte uimitor. Bineînțeles, cinematografia incredibilă a celor de la Cercle și calitatea impresionantă a imaginii Neo QLED mi-au făcut treaba mai ușoară. Sunt cele mai subțiri ecrane Samsung făcute vreodată, dar sunt extrem de entuziasmat pentru această instalație. Ea m-a ajutat să-mi promovez arta la următorul nivel. Mă bucur foarte mult că am ajuns să lucrez împreună cu Samsung la această operă. Eu fac asta prin iluzii perceptuale care te lasă cu gura căscată, iar Samsung prin ecranele sale uluitoare”. A spus Michael Murphy, conform Samsung Newsroom.

Culorile vii de albastru, portocaliu și verde ale Croației au prins viață în cea mai reală și bogată imagine văzută vreodată. Publicul nu a fost transportat doar într-un decor de pe coasta Adriaticii, ci într-o lume complet diferită, grație instalației lui Murphy.

Cercle și Gorgon City încântați de colaborarea cu Samsung

„La Samsung, am încercat întotdeauna să ne depășim limitele. Nu există graniță mai mare de traversat decât să experimentezi o perspectivă nouă și fresh. De aceea am vrut să lucrăm cu Michael, pentru că opera sa a depășit întotdeauna granițele dintre artă și percepție. Cercle a făcut același lucru cu muzica, cinematograful și cultura. La Samsung ne propunem să le arătăm utilizatorilor cât de expresivă, inspirată și colorată poate fi lumea. Cu Michael, Cercle și remarcabila putere vizuală a Neo QLED am făcut un mare pas către obiectivul nostru”. A spus Nathan Sheffield, Samsung’s Head of Visual Display.

„Doar wow. Am filmat câteva scene frumoase în întreaga lume și am știut că videoclipul Skywalk cu Gorgon City nu face excepție. Cu toate acestea, niciunul dintre spectacolele pe care le-am filmat nu a arătat atât de real pe ecran. Apoi, atunci când se îmbină cu arta perceptivă a lui Michael Murphy – atinge un nivel cu totul nou. Iese show – când îmbini muzică, cinematografia, artă și cel mai bun televizor din lume, poți crea ceva cu adevărat special”. A spus fondatorul Cercle, Derek Barbolla.

„A fost o onoare să colaborăm cu echipa Samsung și cu Cercle. A fost o experiență de shooting atât de uimitoare într-o locație atât de epică și totul s-a potrivit perfect. Am fost uimiți de modul în care lucrează și sperăm că toată lumea va îndrăgi videoclipul la fel de mult ca noi”. A spus Matt Robson-Scott, Gorgon City.

Televizoarele Neo QLED disponibile și în România

Noul televizor Samsung Neo QLED, la fel ca experiența captivantă, oferă o oportunitate de vizionare fascinantă. Are imagini realiste, culori bogate și tehnologie anti-strălucire, toate în confortul casei dumneavoastră. Prin intermediul tehnologiei vizuale, disponibilă doar pe televizorul Neo QLED 8K, puteți experimenta cu adevărat noi perspective.

Puteți achiziționa televizorul inteligent QN90A Neo QLED 4K HDR de 50 inch (127 centimetri), începând cu prețul de 6.624 lei. De asemenea, televizorul inteligent Samsung QN900A Neo QLED 8K HDR de 85 inch (215,9 centimetri), începând cu 57.636 lei.

Retrăiți performanța unice pe https://www.samsung.com/perspectives/. Aflați mai multe despre gama Neo QLED pe www.samsung.com/ro/tvs/qled-tv.