Samsung a prezentat la CES televizoarele Micro LED cu ecran transparent

264
Samsung a prezentat la CES Las Vegas televizoarele Micro LED cu ecran transparent
Sursa foto: via sammobile.com

Pe lângă televizoarele Neo QLED și OLED, Samsung a dezvăluit și televizoare Micro LED la evenimentul său dinaintea expoziției CES 2024. În timpul evenimentului său AI For All, Samsung și-a dezvăluit noua generație de televizoare Micro LED, iar noua tehnologie oferă un ecran transparent.

Această nouă tehnologie Micro LED și televizoarele care folosesc această tehnologie au fost prezentate la CES 2024 Las Vegas, SUA. Noua tehnologie de afișare Micro LED de la Samsung oferă un design transparent, permițându-vă să vedeți ce este pe spatele afișajului, potrivit SamMobile. Această tehnologie este excelentă pentru unele aplicații, inclusiv pentru tablouri de bord uriașe din săli și stadioane. Poate fi folosit și pentru reclame inovatoare în cazuri de utilizare comercială. Samsung spune că posibilitățile sunt nesfârșite.

Combinând măiestria cu șase ani de cercetare și dezvoltare, acest nou MICRO LED modular a uimit cu designul său futurist. Samsung a prezentat televizoarele cu ecran transparent Micro LED lângă unul OLED și unul LCD pentru a sublinia capacitățile acestor ecrane transparente Micro LED. Noile televizoare nu sunt doar fără rame, ci și fără cadru.

Ecranul arată ca o sticlă, deoarece cipurile Micro LED sunt imprimate pe o bucată de sticlă cu procese de fabricație de precizie care elimină lipirile și refracțiile. Televizorul cu ecran transparent Micro LED prezentat de Samsung la CES este dintr-o clasă diferită. Imaginea este pur și simplu bombastic de clară și colorată. Datorită afișajului complet fără rame, stropii de culoare din videoclipul demonstrativ aproape că arată ca niște holograme care stau pur și simplu în cameră.

Fizicianul Dennis Gabor a inventat holografia în 1947 când lucra la compania Thomson-Houston din Anglia. Pentru această invenție a primit în 1971 Premiul Nobel pentru Fizică. O hologramă este o înregistrare fotografică a unui câmp de lumină.

Ecranele Samsung Micro LED sunt modulare. În acest fel puteți utiliza mai multe module pentru a crea orice formă sau dimensiune pentru un televizor. Samsung are și acum un astfel de televizor modular, The Wall, dar nu este transparent.

Noua gamă de televizoare Micro LED va fi disponibilă în dimensiuni gata de utilizare de 76 inch (190,5 centimetri), 89 inch, 101 și 114 inch (289,56 centimetri). Prețul sau disponibilitatea acestor televizoare incredibile nu au fost anunțate momentan.