Noul Samsung The Wall, o minune de televizor MicroLED de 25,4 metri!

583
Noul Samsung The Wall este o minune de televizor MicroLED de 1000 inch
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Recent Samsung a lansat un nou model de televizor modular MicroLED The Wall. Dacă aveți prieteni care se laudă cu un televizor Samsung QN90A de 85 inch, de altfel incredibil, atunci aflați că acesta nu are nimic pe lângă Samsung The Wall.

Compania coreeană a dezvăluit versiunea Samsung The Wall 2021 cu un afișaj de 1.000 de inch (25,4 metri)! Ecranul are o rată de 120Hz, o luminozitate de 1.600 niți și o rezoluție de până la 16K. Pentru context, este vorba de o rezoluție de 15.360 x 2.160 pixeli, sau peste 33 de milioane de pixeli. Absolut totul este de domeniul incredibilului, dar este adevărat! Nu este destinat pentru case, ci mai degrabă pentru centre de evenimente și complexe corporative mari.

Samsung The Wall – o minune a tehnologiei

Peretele (The Wall) poate fi configurat pentru a avea o rezoluție de 8K sau 16K. Comunicatul de presă Samsung nu a menționat dacă dimensiunea ar putea fi modificată, deși se pare că ecranul este format din module mai mici care pot fi fixate împreună. Fiecare afișaj trebuie comandat direct prin Samsung. De asemenea, compania nu a dat detalii despre preț. Presupunem că este vorba despre un preț cu șase cifre în euro. De exemplu, un Samsung The Wall Luxury de 146 inch (3,71 metri) costă în jur de 129.000 de dolari SUA. Ne ia durerea de cap.

Samsung este dedicat creării celor mai inovatoare ecrane pentru cei aflați în fruntea creației video și a experiențelor de marcă”. A declarat Hyesung Ha, vicepreședinte senior al Visual Display Business la Samsung, conform TomsGuide. „The Wall 2021 este ecranul cel mai captivant și versatil de până acum, oferind companiilor un control complet pentru a-și crea mediile de vis.”

Capela Sixtină – este capela palatului papal din Vatican și este una din cele mai faimoase comori artistice ale Europei. A fost construită între anii 1472 și 1483, în timpul pontificatului papei Sixtus al IV-lea, de unde îi provine numele.

Conform site-ului oficial Samsung, afișajul gargantuan are mai multe cazuri de utilizare. Desigur, poate fi folosit pentru a împodobi campusuri corporative sau centre de convenții, dar poate fi folosit și în studiouri. O tehnică similară a fost utilizată în The Mandalorian. Alte posibilități includ modul de a fixa The Wall pe un tavan pentru a crea o versiune video a Capelei Sixtine a lui Michelangelo, sau, pentru super-bogați, montat pe perete într-un conac ca televizor principal.

Televizorul are o tehnologie de upscaling bazată pe AI

Având în vedere că majoritatea conținutului nu este filmat la 8 sau 16K, Samsung va utiliza o tehnologie de upscaling bazată pe AI pentru a se asigura că videoclipul este redat foarte clar. Tehnologia va utiliza 16 rețele neuronale diferite, împreună cu un procesor Micro AI. În acest fel imaginea este optimizată pentru o rezoluție de până la 8K.

Samsung susține, de asemenea, că afișajul va utiliza tehnologia Ultra Chroma. Aceasta poate crea culori RGB „de două ori mai pure și mai precise decât LED-urile convenționale”. Și pixelii sunt cu 40% mai mici, „crescând spațiul negru pur între pixeli pentru o uniformitate sporită a culorilor și un contrast mai mare al imaginii”.

Deși nu există o dată de lansare, Samsung preia comenzi și gigantul televizor Samsung The Wall va fi livrat spre sfârșitul anului.