Noul televizor Samsung MicroLED ar putea fi accesibil pentru unii oameni

303
Noul Samsung MicroLED ar putea fi accesibil pentru unii oameni
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung își promovează tehnologia MicroLED de câțiva ani. A lansat chiar și modele masive de televizoare Samsung MicroLED cu dimensiuni de ecran de peste 100 de inch. După cum vă puteți aștepta, acele televizoare au prețuri exorbitante. Samsung a lansat primul astfel de televizor în 2018, a fost introdus cu numele „The Wall”.

Prețurile pentru televizoarele Samsung cu LED-uri micro de 110 inch (279,4 centimetri), aproape 3 metri în diagonală, au fost de peste 140.000 de dolari! Foarte puțini oameni în lume au atâția bani pe care să-i investească într-un televizor, fie el și Samsung. Din fericire, compania va lansa un nou model de Samsung MicroLED cu diagonala de 89 de inch (226,06 centimetri). Acesta va fi de fapt accesibil pentru unii oameni.

Prețurile pentru televizoarele Samsung MicroLED în scădere

Presa coreeană citată de SamMobile, scrie că Samsung va începe să producă în masă televizoarele sale MicroLED de 89 și 101 inch până în luna mai a acestui an. Acestea vor fi cele două dimensiuni ale gamei sale MicroLED 2022 care vor fi lansate mai întâi. Un nou model de 114 inch va veni mai târziu. Cel mai mare model Samsung MicroLED are diagonala de 25,4 metri!

Noul model de 89 de inch este de așteptat să coste în jur de 80.000 de dolari. Sunt încă mulți bani pentru un televizor, dar cu siguranță există mult mai mulți oameni care pot da acești bani pe un televizor. Noul model cu diagonala de 114 inch (289,56 centimetri) poate costa echivalentul a 100.000 de dolari.

LTPS (Low-temperature polycrystalline silicon) – TFT (thin-film transistors). Televizoarele cu ecrane LTPS-TFT au rezoluție mai mare, temperatură de sinteză mai scăzută și preț redus al substraturilor esențiale.

Compania Samsung a reușit să reducă costul acestor televizoare folosind ecrane LTPS TFT. Această schimbare a tehnologiei permite un proces de producție mai simplu cu costuri reduse, permițând Samsung să reducă prețurile acestor televizoare ultra-premium.