Un Samsung mid-range apare pe Geekbench, este Galaxy A7 (2018)?

1124

De câteva zile o informație a apărut în mediul online și era vorba despre intenția companiei Samsung de a renunța la seria Galaxy J. Această serie, foarte populară și rentabilă pentru compania sud-coreeană urmând a fi înlocuită cu viitoarele familii Galaxy R și Galaxy P. Linia mid-range Galaxy A pare să fi fost singura care a scăpat de la această acțiune de revizuire a inițialelor gamelor Samsung.

De fapt, un viitor membru al seriei Galaxy A este posibil să fi apărut pe platforma etalon de referință Geekbeench, dezvăluindu ceva din hardware-ul acestui telefon. Dacă ne uităm la numărul de model al acestui viitor smartphone Samsung, SM-A750FN, se poate specula că acest dispozitiv ar putea deveni Samsung Galaxy A7 (2018), următorul în linia care urmează din seria familiei Galaxy A.

Seria Galaxy A a companiei Samsung nu este foarte scumpă, dacă ne referim la preț, dar acestea sunt smartphone-uri cu multe caracteristici foarte bune pentru prețul la care se găsesc pe piață. Compania a lansat deja modelele Galaxy A8, A8+, A6 și A6+ în acest an.

Telefonul Samsung cu numărul de model SM-A750FN este listat pe site-ul Geekbench ca având un procesor Samsung Exynos 7885 octa-core de 1,6 GHz, care este cel mai popular după lansarea lui în Galaxy A8 (2018) la începutul acestui an. Pe lângă procesorul Samsung, mai vedem 4 GB de memorie RAM, ceea ce este bine pentru un dispozitiv din gama mid-range. În ceea ce privește performanța, dispozitivul este listat cu un scor de 1526 puncte în single-core și unul de 4265 puncte în multi-core, care este comparabil cu cele realizate pe benchmark de Samsung Galaxy A8 (2018). Sistemul de operare Android 8.0 Oreo a fost prezent pe smartphone la efectuarea testelor.

Un procesor multi-core este o componentă cu două sau mai multe unități de procesare, numite nuclee, care execută instrucțiunile unui program. Nucleele pot procesa simultan mai multe date în același timp, crescând viteza procesorului. Procesoarele au fost dezvoltate, inițial, cu un singur nucleu – single-core.

Este prima dată când am întâlnit acest dispozitiv și nu știm ce nume va purta și când va fi lansat. Cu toate acestea, pe baza numărului de model, acesta ar putea fi succesorul lui SM-A730, număr de model purtat de Galaxy A8. Samsung tinde să sară peste numărul 4 în numerele de model, deoarece este considerat un număr nenorocos în Coreea de Sud.

În prezent, nu se știe nimic despre acest dispozitiv nou. Adesea, este nevoie de luni pentru ca un smartphone să intre în vânzare după ce a apărut pentru prima dată pe un site de benchmarking. Deși este prea devreme pentru a vorbi despre disponibilitate, sunt totuși unele informații care indică o variantă europeană în dezvoltare a lui Galaxy A8. Poate fi și un viitor Galaxy A7 (2018).

Înregistrarea Geekbench nu dezvăluie nimic altceva față de ce am menționat mai sus dar, este o informație interesantă. Trebuie să fim totuși sceptici până la noi detalii despre purtătorul numărului de model SM-750FN.

SURSĂPhoneArena