Samsung vrea să vândă anul viitor două milioane de televizoare Mini-LED

547
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung vrea să vândă anul viitor două milioane de televizoare Mini-LED. Samsung a prezentat deja, am scris și noi, câteva modele care utilizează tehnologia Micro-LED și funcționează și pe televizoarele Mini-LED și QD-OLED. Conform ultimelor informații gigantul tech sud-coreean vizează să vândă anul viitor peste două milioane de televizoare Mini-LED.

Potrivit firmei de analiză a pieței TrendForce, citată de SamMobile,  Samsung va lansa noua sa gamă de televizoare QLED cu tehnologie de iluminare din spate Mini-LED în 2021. Se așteaptă ca gama să aibă rezoluție 4K și să fie formată din televizoare cu diagonala de 55, 65, 75 și 85 inch.

Samsung Mini-LED cu un contrast mai mare și performanțe ridicate

Datorită iluminării de fundal cu Mini-LED-uri, televizoarele vor oferi un raport de contrast de 1.000.000: 1. Acesta este semnificativ mai mare decât contrastul de 10.000: 1 pe care îl oferă televizoarele din generația actuală. Un astfel de raport de contrast ridicat ar putea fi atins prin implementarea a cel puțin 100 de zone de estompare locală și utilizarea între 8.000 până la 30.000 de cipuri Mini-LED de înaltă tensiune.

Se așteaptă ca viitoarea gamă de televizoare QLED cu leduri mini să ofere luminozitate mai mare, raport de contrast ridicat și performanțe mai bune la HDR și WCG (gamă largă de culori). În prezent, Apex, Epistar, FitTech, Macroblock, San’an Optoelectronics și Saultech concurează pentru a oferi cipuri Mini-LED companiei Samsung. În acest moment ofertele lor sunt în faza de verificare la compania sud-coreeană.

Epistar Corp. este cel mai mare producător de diode emițătoare de lumină (LED-uri) din Taiwan. Compania a fost înființată în 1996, iar sediul central se află în Hsinchu. Este cel mai mare producător de LED-uri roșii și galbene din lume și deține peste 3.000 de brevete.

Aceste ecrane Samsung oferă o calitate a imaginii semnificativ mai bună decât actualele LCD. Sunt, de asemenea, cunoscute ca fiind mai rentabile energetic în comparație cu OLED-urile. Prin urmare, se așteaptă ca adoptarea tehnologiei Mini-LED și Micro-LED să crească în următorii câțiva ani. Se așteaptă ca Apple să lanseze un iPad Pro cu un afișaj bazat pe Mini-LED mai târziu în acest an. Chiar și LG ar putea lansa astfel de televizoare anul viitor.