Samsung va lansa noi televizoare micro-LED în partea a doua a anului

860
Televizor Samsung
Sursa Foto: via sammobile.com

Samsung a ajuns la un nivel incredibil în privința imaginii și calității televizoarelor QLED. Efectiv ne face să credem că nu mai există loc pentru îmbunătățirea tehnologiei de bază. Dar Samsung produce și televizoare cu tehnologia micro-LED. Această tehnologie oferă o calitate a imaginii similară cu cea a OLED-urilor, cu o culoare neagră adusă la perfecțiune, dar cu luminozitate mult mai mare și fără probleme de ardere.

Conform informațiilor de la SamMobile, se așteaptă ca Samsung să treacă în curând la tehnologia micro-LED pentru modelele high-end. Potrivit colegilor noștri de la site-ul amintit, Samsung va lansa mai multe televizoare micro-LED în a doua jumătate a anului 2020.

Colaborare Samsung – Epistar pentru cipuri micro-LED

Samsung a parafat un acord de colaborare cu Epistar, o companie taiwaneză, care produce placi și cipuri epitaxiale pentru cipuri micro-LED. Epistar este acționar al companiei PlayNitride din Taiwan, care este în prezent furnizorul exclusiv de cipuri micro-LED pentru Samsung. Epistar este de așteptat să lucreze cu PalyNitride pentru a furniza acest tip de cipuri pentru televizoarele Samsung.

PlayNitride a început să producă peste 1.000 de cipuri micro-LED pe lună în Q4 2019, după ce a început producția și testele în Q3 2019. În acest an, compania taiwaneză va accelera producția pentru a face 10.000 de cipuri pe lună. Firma din China, Sanan Optoelectronics, care a furnizat panouri micro-LED modulare Samsung pentru televizorul The Wall TV, ar putea deveni al doilea furnizor pentru Samsung.

Epistar Corp. este cel mai mare producător de diode cu emisie de lumină (LED) din Taiwan. Compania a fost înființată în 1996, iar sediul central se află în Hsinchu. Epistar este specializat în produse LED cu luminozitate ridicată și furnizează cipuri micro-LED pentru ecranele Samsung.

Samsung a lansat în 2018 televizorul său bazat pe micro-LED, The Wall. Datorită panourilor sale modulare, utilizatorii și companiile pot face televizorul la orice dimensiune și format îl doresc. Gigantul tech sud-coreean a lansat versiunea The Wall 8K de 292 inch (7,42 metri) la începutul acestui an. Samsung are și alte modele de The Wall 8K „de consum” disponibile în dimensiuni de 88 inch, 93, 110 și 150 inch.

Samsung a anunțat că își extinde gama de televizoare comerciale Micro-LED „The Wall for Business” cu noi dimensiuni. Vor fi lansate dimensiuni de 437 inch (11,1 metri) și 587 inch (14,91 metri), ambele în rezoluție 8K. Aceste dimensiuni noi se alătură modelelor existente de 219 inch și 292 inch.