Samsung Electro-Mechanics, un furnizor de componente al Samsung Electronics, a declarat că a dezvoltat două condensatoare ceramice cheie multistrat pentru sisteme de conducere autonomă. Compania se așteaptă ca noile condensatoare MLCC să fie utilizate pe scară largă pentru autoturisme în viitorul apropiat.

Unul dintre ele este cel mai mic din acest moment de pe piață. Acest MLCC Multilayer Ceramic Capacitor are o lungime de 0,6 milimetri și 0,3 mm lățime, a declarat Samsung Electro-Mechanics. Aceste condensatoare sunt folosite în prezent pentru Advanced driver-assistance systems (ADAS) sisteme avansate de asistență a șoferului. Samsung a lansat în acest an și un condensator ceramic multistrat ultra-subțire (MLCC) care poate fi utilizat în smartphone-urile 5G.

Cele mai mici MLCC de pe piață produse de Samsung

Cel mai mic condensator multistrat, numit Samsung 0603, probabil după dimensiunile sale fizice, este cu 64% mai mic ca dimensiuni față de predecesorul său. Samsung MLCC 0603 are același volum de stocare de 100 de microfarazi, la fel ca predecesorul său. Acesta va fi utilizat pentru unitatea de control electronic în vehiculele cu conducere autonomă. Aceasta care elimină zgomotul pentru a transmite semnale mai precise șoferilor. Samsung Electro-Mechanics a dublat mai mult decât intensitatea produsului în comparație cu MLCC-urile existente, pentru a preveni deteriorarea componentei din cauza șocurilor și vibrațiilor externe în timpul conducerii.

Celălalt model, Samsung MLCC 3216 are 47uF și o lungime de 3,2 mm și o lățime de 1,6 mm. Acesta va fi responsabil pentru alimentarea cu energie stabilă în mașini. Samsung a mărit volumul de stocare de două ori față de produsele actuale. Creșterea spațiului de stocare este esențială pentru în mașinile autonome. Sistemul ADAS evoluează odată cu transmiterea și prelucrarea unor cantități mai mari de date. Compania a declarat că a reușit să reducă în continuare dimensiunea condensatoarelor ceramice, pentru MLCC-uri, fără a afecta stocarea.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]ADAS – Advanced driver-assistance systems. Printr-o interfață sigură om-mașină, ADAS mărește siguranța auto. ADAS utilizează senzori și camere, pentru a detecta obstacolele din apropiere sau erorile conducătorului auto și pentru a răspunde în consecință.[/vc_message]

Cererea de stocare mai mare, amprentă mai mică și MLCC de mare încredere crește rapid, pe măsură ce mașinile sunt electrificate”. A declarat Kim Doo-young, șeful afacerilor componente la Samsung Electro-Mechanics. „Compania va continua dezvoltarea și fabricarea materialelor proprietare pentru a-și extinde cota pe piața MLCC auto”. Durabilitatea și calitatea produselor sunt factorii cheie în MLCC-urile auto, a spus compania Samsung, conform ziarului sud-coreean The Korea Herald.