Samsung a lansat noi MLCC pentru vehiculele electrice

114
Samsung noi condensatori MLCC
Sursa Foto: Samsung Electro-Mechanics

Samsung Electro-Mechanics a anunțat lansarea celor mai recente MLCC-uri de înaltă tensiune, adaptate pentru vehicule electrice. Noile MLCC- uri (Multilayer Ceramic Capacitor – condensator ceramic multistrat) este răspunsul companiei Samsung răspuns la cererea în creștere din partea producătorilor mondiali de componente pentru automobile.

MLCC, sau condensator ceramic multistrat, joacă un rol crucial în reglarea fluxului constant de curent în circuitele electronice, în special în automobile. În fiecare autovehicul modern sunt undeva între 3.000 și 10.000 de MLCC. Acum compania Samsung a dezvăluit cinci noi MLCC de înaltă tensiune, trei variante de 1.000V și două de 630V. Aceste produse, disponibile la dimensiuni 3,2 milimetri înălțime și 2,5 sau 1,6 mm lățime, asigură o sursă de alimentare stabilă chiar și în medii de înaltă frecvență. Samsung fabrică astfel de condensatori ceramici și pentru smartphone-uri.

Samsung Electro-Mechanics a declarat că aceste produse vor fi integrate în încărcătoarele de bord ale vehiculelor electrice. Acestea sunt componente esențiale care primesc energie de la încărcătoare externe pentru a încărca bateria vehiculului, având ca scop minimizarea zgomotului și sporirea eficienței încărcării.

Sursă foto: KoreaJoongAngDaily

Se estimează că piața acestor condensatori va crește de la 4 miliarde USD în 2024 la 11 miliarde în 2029. Această creștere impresionantă este determinată de eforturile producătorilor auto de a accelera viteza de încărcare. Aceste condensatoare sunt folosite și pentru Advanced driver-assistance systems (ADAS) sisteme avansate de asistență a șoferului.

The Korea Herald este un ziar de limba engleză ce apare zilnic în Coreea alături de The Korea Times și Coreea JoongAng Daily. A fost fondat în 1953. The Korea Herald este unul dintre cele mai citite și cele mai importante ziare din Coreea.

„Dezvoltarea MLCC-urilor auto de înaltă tensiune subliniază priceperea tehnologică a Samsung Electro-Mechanics în acest domeniu”. A declarat Choi Jeremy, Vicepreședinte Executiv al Samsung Electro-Mechanics Component Unit, potrivit The Korea Herald.

„Ne vom consolida competitivitatea tehnologică prin dezvoltarea și producția de materii prime cheie pentru MLCC-uri în interior. Ne vom extinde cota de piață în MLCC-uri auto prin internalizarea facilităților și creșterea capacității de producție”, a adăugat Jeremy Choi.

Cei mai importanți producători de condensatoare MLCC sunt Murata Manufacturing Co. (Japonia); Samsung Electro-Mecanics (Coreea de Sud); Kyocera Corporation (Japonia); TDK Corporation (Japonia); Taiyo Yuden Co., Ltd (Japonia) și Würth Elektronik GmbH & Co. (Germania).