Samsung Mobile Design – concurs cu premii pentru noile modele Galaxy

1288
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Seria Galaxy este și a fost întotdeauna apreciată pentru inovațiile introduse de Samsung. Fiecare nou membru al acestei serii a împins permanent limitele a ceea ce pot face smartphone-urile, tabletele și dispozitivele wearables Samsung. Aceste dispozitive au simplificat tot timpul mai multe aspecte ale vieții de zi cu zi și au pus utilizatorii în situația de a-și dori să facă mai mult.

Pe 27 iunie, Samsung a lansat un concurs pentru a sărbători cea de-a zecea aniversare a familiei Samsung Galaxy. Concursul Samsung Mobile Design Competition are premii în valoare totală de 40.000 de dolari. Samsung Mobile Design îi provoacă pe designeri din întreaga lume să viseze și să creeze propriul design Galaxy. Samsung a mai organizat o astfel de competiție cu Dezenn în urmă cu aproximativ doi ani, conform SamsungNews.

Concursul cu premii Samsung Mobile Design este organizat în colaborare cu Dezenn

Această competiție este desfășurat în colaborare Dezenn, o revistă de design de top din Marea Britanie. Samsung Mobile Design Competition este un concurs organizat la nivel global. Prin această competiție Samsung și Dezenn îi provoacă pe concurenți să conceapă și să vină cu lucruri inovatoare pentru dispozitivele Galaxy. Acestea se vor regăsi în viitoarele smartphone-uri, tablete sau wearables Samsung.

Concursul, a debutat pe 27 iunie și se desfășoară până în data de 4 august. Samsung Mobile Design este deschis oricărui designer (persoane fizice, studiouri și studenți) și include categorii ce acoperă atât designul produsului, cât și designul grafic. Există două categorii de oferte publice, „Next Generation Mobile Plus” și „Next Generation Mobile Wallpapers”.

Dezenn este cea mai bună revista de design și arhitectură din Marea Britanie, cu o medie de 10 milioane de vizionări pe lună. A fost fondată în noiembrie 2006 de Marcus Fairs. Dezeen a fost numit cel mai bun blog de arhitectura din lume de către The Independent în 2012. În 2013, The Times a inclus Dezenn în lista „50 de site-uri de top fără care nu poți trăi“.

Cei care concurează în categoria „Next Generation Mobile Plus”, vor prezenta modele accesibile pentru smartphone-urile Galaxy, tablete și wearables (inclusiv Galaxy Watch și Galaxy Buds). Concurenții trebuie să prezinte, printre altele, fișierele de proiectare, precum și o descriere completă a conceptului produsului. Mai trebuie incluse informații detaliate privind specificațiile produselor, publicul țintă și interpretări ale imaginilor de stil de viață sau videoclipuri, care descriu produsele în folosință.

Concurenții pentru „Next Generation Mobile Wallpapers”, ar trebui să prezinte, printre altele, proiectarea lor finală – în format imagine, video sau APK – precum și fotografii ale designului lor pentru diverse dispozitive Galaxy și o explicație a ideii din spatele conceptului.

Premiul cel mare este de 10.000 de dolari

Înscrierea la concurs este foarte ușoară și poate fi făcută vizitând site-ul oficial Dezeen. Acolo se găsesc detalii complete despre concurs, inclusiv instrucțiuni de depunere și informații despre premii. Lucrările prezentate vor fi supuse mai multor runde de evaluare, numai cele mai bune dintre cele mai bune vor merge în etapele următoare.

Când evaluările vor fi finalizate, cei mai buni cinci finaliști din fiecare categorie își vor prezenta ideile pe 25 septembrie, în fața unui grup de directori Samsung, redactorului-șef Dezeen, Marcus Fairs și a unor designeri renumiți. Juriul va alege apoi primii trei câștigători din fiecare categorie, care vor participa la Samsung Developer Conference din San Jose, în cursul acestui an. Acolo vor primi premiile.

Primul loc sau echipa câștigătoare din fiecare categorie va primi 10.000 $, marele premiu. Locurile doi și trei vor primi 5.000 $ și, respectiv, 3.000 $. Cel de-al patrulea și al cincilea plasat în fiecare categorie vor primi 1.000 $ fiecare.