Samsung Mobile are un nou șef, pentru un nou impuls și mai multă stabilitate

612
Sursa Foto: Samsung Electronics - Roh Tae-moon

Ieri Samsung Electronics a decis să-și păstreze actualii șefi executivi pentru continuitate și stabilitate. În același timp șeful Samsung Mobile, Koh Dong-jin a fost schimbat. Funcția sa a fost ocupată de Roh Tae-moon, fost vicepreședinte Samsung Mobile, el devenind cel mai tânăr (51 de ani), director executiv Samsung.

Ca parte a remanierii de personal din 2020 și a restructurării organizaționale, Samsung a anunțat numiri a patru noi președinți. Anunțul vine cu aproximativ o lună și jumătate mai târziu decât de obicei. Conform The Korea Herald, cauza a fost riscurilor privind problemele liderului de facto al Samsung, Lee Jae-yong.

DJ Koh a fost șeful Samsung Mobile din 2015

De acum fostul șef DJ Koh, care a preluat funcția de la JK Shin în decembrie 2015, va fi CEO al afacerii IT și comunicații mobile Samsung. Roh Tae-moon va conduce întreaga afacere mobilă a Samsung sub supravegherea lui DJ Koh, care va avea atribuții mai mari.

Roh Tae-moon este foarte apreciat în companie ca un expert în inginerie și un perfecționist în materie de telefoane. El este alături de Samsung de peste douăzeci de ani și a condus dezvoltarea seriei Galaxy ca specialist. Samsung spune că, pe măsură ce concurența pe piață se intensifică, experiența sa va revitaliza Samsung Mobile cu noi strategii.

Samsung înseamnă trei stele în limba coreeană. Samsung are veniturile egale cu 17% din PIB-ul Coreei de Sud. Compania are o influență puternică asupra dezvoltării economice, politicii, mass-mediei și culturii din Coreea. Compania produce aproximativ o cincime din exporturile totale din Coreea.

Roh Tae-moon a fost vicepreședinte Samsung Mobile și președinte al cercetării și dezvoltării hardware-ului mobil. A fost apreciat pentru implicarea în dezvoltarea seriei Galaxy, care a ridicat competitivitatea globală a gigantului tehnic coreean, potrivit Samsung.

Așa cum era de așteptat, cei trei directori generali ai diviziunilor de afaceri Samsung – Kim Ki-nam de soluții de dispozitive, Koh Dong-jin de comunicații IT și mobile și Kim Hyun-suk de la electronice de consum – vor rămâne în funcție pentru al treilea an. „Cei trei directori sunt de așteptat să creeze sinergie între cele trei divizii și să descopere noi oportunități de afaceri pentru creșterea companiei„. A declarat compania Samsung într-un comunicat.