Samsung lucrează la modul de afișare extins „Sideckik” pentru Tab S7

599
Sursa Foto: via androidpolice.com

Anul trecut, când Apple a anunțat Sidecar pentru macOS și iPad OS, au existat multe întrebări cu privire la momentul în care producătorii de Android vor copia în cele din urmă ideea. Ideea de a folosi o tabletă ca al doilea afișaj pentru un computer are sens. Conform informațiilor, modul Samsung se va numi „Sideckik”.

La puțin peste un an după ce Apple a lansat Sidecar, se pare că Samsung intenționează să facă propria versiune. Această caracteristică, despre care oamenii apropiați de Samsung ne spun că este un proiect cunoscut sub numele de „Sidekick”, ar putea fi lansată pe Galaxy Tab S7 și Tab S7+ mai târziu în acest an.

Cu Sideckik puteți conecta Galaxy Tab S7 la un desktop

Sidekick va accepta intrarea S Pen de pe tabletă la Active Pen de pe computer. Aceasta înseamnă că ați putea folosi tableta Samsung ca un stylus digital S Pen pentru computerul Windows. Conform Android Police, Sidekick ar trebui să suporte și diferite niveluri de presiune și orientări și ar funcționa ca un stilou activ pe laptopurile și tabletele Windows acceptate, utilizând digitalizatoarele integrate Wacom ale serie Galaxy Tab S7.

Pe MacOS, Sidecar permite proprietarului unui computer Apple, cum ar fi un MacBook, să se conecteze la un dispozitiv extern, cum ar fi un iPad Pro și să-l folosească ca un monitor cu ecran tactil extins sau un afișaj cu stylus cu Apple Pencil. Aceasta permite cazuri de utilizare pentru proprietarii de MacOS care anterior necesita un hardware extern costisitor.

Adobe Illustrator este un editor grafic vectorial creat și distribuit de Adobe Systems. Cu Adobe Illustrator se pot realiza obiecte grafice vectoriale complicate, are facilități pentru a produce animații, conținut web, obiecte 3D și materiale pentru tipar.

În mod similar, Sidekick de la Samsung ar permite, teoretic, proprietarului unui laptop Windows sau computer desktop să își conecteze Galaxy Tab S7 și să-l folosească ca afișaj extins sau suprafață de desen, aducând în mod eficient software de clasă desktop, cum ar fi Adobe Illustrator, pe o tabletă Android cu suport stylus. Este ușor de înțeles că ar fi o combinație puternică.

Poate fi un rezultat al parteneriatului Samsung – Microsoft

Tabletele Android au o problemă de imagine de lungă durată. Au un suport slab pentru interfețele dedicate ale aplicațiilor pentru tablete. În ultimii ani Google a lucrat mult pentru a corecta acest lucru. Suportul pentru software-ul de productivitate mai serios, în special, a fost un punct cheie de durere. Caracteristica Samsung Sidekick ar aborda acest lucru într-un mod ceva mai indirect. Samsung Sideckik putea fi foarte bine cea mai importantă  care va ajunge pe o tabletă Android în ultimii ani.

Din păcate nu putem confirma metoda de conectare utilizată pentru a conecta computerul și tableta. Presupunem doar că este fie Wi-Fi, fie USB-C. Nu știm nici dacă această caracteristică face parte din parteneriatul software existent dintre Microsoft și Samsung. Poate fi la fel de bine o inițiativă independentă a companiei Samsung.

Această caracteristică pare să aibă mult sens. Este bine să vedem că Samsung lucrează la așa ceva. Acest lucru poate face din Galaxy Tab S7 o tabletă Android și mai convingătoare pentru cumpărători. Nu este clar dacă Samsung va limita de fapt această caracteristică la laptopurile și computerele Samsung. Este posibil ca Samsung să extindă această compatibilitate și la alte dispozitive Windows.