Samsung produce un modul de cameră super-subțire cu zoom optic de 5x

700

Samsung Electro-Mechanics Co. este un producător de componente industriale electro-mecanice din cadrul grupului Samsung Electronics. Acum Samsung Electro-Mecanics a anunțat că a început producția în masă a unui modul de cameră super-subțire cu zoom optic de 5x. Producția a început în această lună și noile module de camere foto sunt destinate smartphone-urilor Samsung dar și altor producători.

Noul modul de cameră cu zoom optic 5x este mai subțire decât modulul cu zoom 2x existent acum pe majoritatea telefoanelor mobile. Funcția de zoom optic ajută la creșterea vizibilității unui obiect prin ajustarea lungimii focale a două sau mai multe obiective. Cu toate acestea, pentru a obține un nivel mai ridicat de zoom optic este necesar să se asigure distanța dintre senzorul de imagine și matricea obiectivului. Acest lucru a făcut ca de multe ori pe suprafața din spate a telefoanelor zona modulului foto să iasă puțin în afară. Arăta pe multe modele ca o bubă nedorită!

Noul modul Samsung este mai subțire eliberând spațiu în smartphone

Samsung a abordat această problemă, cu proeminența a camerei, prin aplicarea principiului reflectării luminii într-un periscop. Compania a aranjat senzorii și lentilele în lateral pentru a reduce grosimea și a extins distanța focală de 2,5 ori. De asemenea, a scos forma tipică rotundă din designul obiectivului pentru a reduce în continuare grosimea.

Ca rezultat, compania din Coreea de Sud a dezvoltat cu succes un modul foto de zoom optic de 5x. Conform site-ului sud-coreean PulseNews acesta are o grosime de doar 5 mm. Este mai subțire cu un milimetru față de modul anterior de x2 a cărui grosime este, de obicei, de 6 mm. În smartphone-urile Samsung foarte subțiri de astăzi, orice reducere a dimensiunilor unor componente valorează foarte mult. Acel spațiu rămas, chiar dacă nouă ne pare infim, pentru constructorii de telefoane este o adevărată mană cerească.

Expresia „mană cerească” este interpretată ca surpriză plăcută, ceva obţinut fără efort. Sursa expresiei este una biblică şi vine din Vechiul Testament. Dumnezeu, pentru ai hrăni pe evreii plecați din Egipt și aflați în mijlocul deșertului, le-a trimis zilnic, dimineața și seara, o hrană gustoasă și hrănitoare. Această hrană avea gustul pe care îl dorea cel ce o consuma.

Modulul cu zoom x5 poate fi folosit și în domeniul auto

Samsung Electro-Mechanics a declarat că designul său independent și fabricarea de piese cheie, cum ar fi lentile și module foto, este capabil să ofere clienților oferte diferențiate în funcție de ce vor aceștia. Filiala Samsung a intrat pe piața modulelor de camere foto în 2003. De atunci subsidiara Samsung a dezvoltat primul modul din lume de stabilizare a imaginii și un modul de cameră cu diafragmă variabilă. Acest modul a debutat pe Samsung Galaxy S9.

După această lansare în producție, Samsung Electro-Mechanics intenționează să-și extindă cooperarea și în domeniul auto. Compania sud-coreeană are discuții cu mai mulți producătorii mondiali de automobile pentru a le furniza astfel de module, pentru aparatele electronice aflate pe automobile.