Samsung a lansat trei monitoare T55 cu ecrane curbate și AMD FreeSync

662
Sursa Foto: via SamMobile.com

Gigantul tech sud-coreean Samsung a lansat în trecut diverse monitoare curbate destinate jocurilor. Dar, compania nu a folosit panouri curbate în monitoarele care sunt folosite la locurile de muncă. Acum, acest lucru a fost rezolvat. Samsung a prezentat trei noi monitoare curbate din seria T55 pentru a fi utilizate în birouri, birouri de acasă și la locurile de muncă.

Toate monitoarele din seria Samsung T55 au ecrane cu o curbură 1000R. Compania susține că această curbura de 1000R se potrivește foarte bine cu câmpul vizual uman al utilizatorilor. Cu acestă curbură a ecranului se reduce oboseala și tensiunea ochilor. Toate aceste monitoare – C24T55, C27T55 și C32T55 – au, de asemenea, o rată de reîmprospătare de 75Hz și tehnologia FreeSync de la AMD. Unele dintre ele chiar au certificarea „Eye Comfort” a companiei germane TÜV Rheinland. Conform SamMobile, certificarea pentru confortul ochilor se aplică numai monitoarelor de 24 și 27 inch.

Monitoare Samsung T55 pentru birou și locul de muncă

Samsung T55 C24T55 este cel mai accesibil monitor din noua gamă. Are un panou VA (Vertical Alignment) curbat de 24 inch (60,96 cm) cu rezoluție Full HD și un timp de răspuns de 4ms. Monitorul are o luminozitate de 250 cd / m² și raport de contrast 3000: 1. Când vine vorba de conectivitate, toate monitoarele au porturi DisplayPort, D-Sub, HDMI și porturi audio-in/out. Toate monitoarele acoperă aproximativ 119% sRGB, 88% spații color Adobe RGB și 88% DCI-P3.

Samsung T55 C27T55 are un panou curbat VA cu ecran Full HD de 27 inch, în timp ce Samsung T55 C32T55 dispune de un ecran curbat VA Full HD de 32 inch (81,28 cm). Ambele monitoare au o frecvență de reîmprospătare a ecranului de 75Hz și un timp de răspuns de 4ms. De asemenea, luminozitatea este de 250 cd / m² și un raport de contrast 3000: 1. Monitoarele sunt de asemenea dotate AMD FreeSync, VESA Adaptive-Sync și difuzoare stereo de 5W sub capacul din spate.

AMD – Advanced Micro Devices Inc. este o companie americană, cu sediul în Sunnyvale, California. Compania a fost fondată la 1 mai 1969. Este unul din marii producători de microprocesoare, plăci de bază și procesoare grafice pentru servere și calculatoare personale.

Monitoarele Samsung au o rezoluție de 1920×1080 și un raport de aspect de 16: 9. Unghiul de vizualizare (H / V) este de 178° / 178° iar dimensiunea activă a afișajului (HxV) (mm) este de 698,4 x 392,85 mm. Monitoarele au un design minimalist cu ecran fără margini pe trei părți care poate fi amplasat în orice interior de birou. Estetica impresionantă a afișajului fără margini este îmbunătățită de un spate cu textură tip țesătură și un suport metalic subțire de calitate premium. Rezultatul este un monitor care nu doar va atrage privirile, ci completează foarte bine orice interior.

Samsung nu a anunțat prețul și disponibilitatea pentru aceste monitoare

Un studiu clinic cuprinzător efectuat la Spitalul Universitar Național din Seul a arătat că monitoarele curbate induc mai puțină încordare ochilor decât monitoarele plate. Cu cât un monitor este mai aproape de 1000R, cu atât este mai eficientă limitarea tensiunii oculare. Întregul ecran poate fi văzut dintr-o singură privire pentru a limita oboseala vizuală, chiar și în timpul unei utilizări susținute.

Samsung este lider mondial în monitoare curbate de când a lansat în 2015 primele astfel de afișaje. De atunci monitoarele curbate ale companiei Samsung sunt în mod constant numărul unu în cota de piață. Samsung nu a anunțat încă disponibilitatea sau prețurile pentru niciunul din noile sale monitoare curbate din seria T55.